19reacties
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
19 reacties:
Meerdere foto’s kan je vinden op mijn website. http://goo.gl/Jx3lW
Ik vond deze wel indrukwekkend.
Sorry, img scr werkt hier niet.
Maar ik bedoel deze.
@Erik op zondag 9 september 2012 om 01:09: (en voor wie dat ook wil)
Als je een volgende keer graag een bijpassende foto in je reactie wilt hebben, dan kan dat. Mail die foto met de tekstuele reactie naar [email protected] Onder jouw naam plaatsen wij dan die foto met de meegestuurde tekst.
Liggende foto’s maximaal 800 pixels breed, staande foto’s maximaal 700 pixels hoog. Zet er in je mailtje even bij voor welk log die fotoreactie bedoeld is.
Dank voor de mooie fotos!
Het verkiezingsspel dat wij zaterdag op de markt hadden liggen is er ook als een bordspelversie. Voor iedereen die eens voor een uurtje op de stoel van de premier wil zitten en ruwweg wil zien welke impact bepaalde beslissingen hebben zeker een aanrader. Het spel is zowel alleen als met meerdere personen te spelen.
Tips bij het spelen:
– Degene die als eerste finisht is niet per se degene die wint!
– Het gaat erom om de balans te houden. Tegen het einde van het spel zijn er mogelijkheden om die balans te herstellen.
– Je kunt een “pas op de plaats” maken om te proberen welvaart of natuur iets op te trekken.
Het bordspel “Als ik premier was…” is hier te vinden:
http://plein66.nl/documents/4685/Als_ik_premier_was…_Bordspel.pdf
Erik, je cijfers vertellen niet het hele verhaal. Ik kan eenzelfde plaatje maken met een verdeling van jong vs oud (zal Sywert blij mee zijn). De juiste cijfers om naar te kijken zijn niet hoe het vermogen nu verdeeld is, maar hoe de vermogensopbouw en het inkomen verdeeld is. Dat zegt immers iets over het vermogen van mensen om rond te komen en om een appeltje voor de dorst op te bouwen.
Bij het CBS kun je daar goede cijfers over vinden: http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/inkomen-bestedingen/cijfers/extra/inkomensverdeling.htm Als je die cijfers goed bekijkt, dan zie je dat het grootste deel van de jaarlijkse koek echt niet naar die bovenste 10% gaat. Het punt is meer dat er na aftrek van alle kosten voor de laagste inkomens te weinig over blijft.
Tekenend voor tijden van crisis is dat het gemiddelde inkomen niet stijgt. (kijk bijvoorbeeld hier eens: http://www.gemiddeld-inkomen.nl/inkomens-vanaf-1970.php) Ik denk dat we ons veel meer zorgen moeten maken om de stagnatie van de groei van het gemiddelde inkomen, omdat door inflatie en lastenverzwaringen het besteedbaar inkomen van de gemiddelde burger achteruit holt.
De cijfers voor 2011 qua koopkracht zijn zorgwekkend te noemen.
http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/inkomen-bestedingen/publicaties/artikelen/archief/2012/2012-3672-wm.htm
Als je je als SP dus eens echt ergens druk over wil maken, spreek dan de werkgevers eens aan op het feit dat ze al een paar jaar hun mensen geen opslag meer geven. Daar ligt het echte probleem namelijk. Zodra de koopkracht omhoog gaat profiteren de laagste inkomens immers vanzelf ook mee.
@Michiel van Geel
Koopkracht verhogen kan de overheid ook doen; simpelweg door de belastingen eens omlaag te doen. Niet normaal zoveel als die aan een stuk door gestegen zijn…
De VVD oplossing… Belastingverlaging. “Starve the beast” toch? Je kunt merken dat je JOVDer bent 😉 Toch jammer dat de VVD de afgelopen regeerperiode de lasten heeft verhoogd met 18 miljard. Dat geeft wel aan dat het mooie praatjes zijn, maar dat de praktijk weerbarstiger is.
Waar wil je het geld voor die belastingverlaging vandaan halen? Weer door de zwakkeren te korten en de verzorgingsstaat verder af te breken? Binnen de politiek groeit gelukkig de realisatie dat goed beleid duurzaam moet zijn. Het gaat dus niet alleen om de centen, maar ook om de mensen en onze leefomgeving. Die laatste twee komen er bij de VVD helaas bekaaid af.
De opkomst is gepeild bij 10 van de 38 stembureaus. Deze peiling is niet representatief, maar geeft een beeld van de opkomst in Helmond.
De opkomstpeiling om 11.30 uur is 18,9%. Bij de vorige Tweede Kamer verkiezingen in 2010 was dit 18,5% en in 2006 19,9%. Om 14.00 uur vindt een volgende opkomstpeiling plaats.
Dat maakte de gemeente Helmond zojuist bekend.
Opkomstpeiling om 14.00 uur bij 10 van de 38 stembureaus: 28,5% (in 2010: 28,4%) aldus de gemeente.
Opkomstpeiling om 16.30 uur bij 10 van de 38 stembureaus: 38,7% (in 2010: 38,6%) meldt de gemeente zojuist.
HelmondTV bezocht enkele stemburo’s
“In Helmond moet je je voorkeur al bekend maken VOOR het stemhokje” schreef Jeffmeister. Hij stemde in Dierdonk in Wijkcentrum Parkzicht waar 2 stembureaus zijn.
Daimyo Verhoeven merkte het op en Jeffmeister fotografeerde het.
In stembureau 305, Steunpunt Rozenhof op de Rozenhof 43 in Helmond-Oost is de telling van de uitgebrachte stemmen begonnen.
Ze zijn nog druk bezig, in totaal zijn er ongeveer 1038 mensen geweest die hier hun stem uitbrachten. Naar wat ik begreep, meer dan vorig jaar.
Nadat er 17 van de 26 stemburo’s stemmen zijn geteld:
– PvdA 23,2%
– VVD 21,4%
– SP 19,5%
– PVV 15,9%
– CDA 8,6%
Minder goed nieuws is dat de opkomst tot nu toe 66,19% is (69,81% in 2010).
De voorlopige uitslag op partijniveau volgens de gemeente
De volledige uitslag op partijniveau in Helmond is bekend. Het betreft een voorlopige uitslag, die later nog door het hoofdstembureau in ’s-Hertogenbosch moet worden vastgesteld. De uitslag op kandidaatsniveau wordt op donderdag 13 september omstreeks 13.00 uur bekend.
VVD: 26,18% (+ 6,89%)
PvdA: 22,53% (+ 6,07%)
SP: 16,60% (+ 0,91%)
PVV: 15,28% (- 8,10%)
CDA: 6,51% (- 5,64%)
D66: 5,98% (+ 1,0%)
GL: 1,46% (- 3,57%)
CU: 0,49% (- 0,12%)
SGP: 0,07% (+ 0,04%)
PvdD: 1,51% (+ 0,49%)
Piratenpartij: 0,31% (+ 0,18%)
Partij voor Mens en Spirit: 0,13% (- 0,12%)
De opkomst bij de Tweede Kamer verkiezingen in Helmond bedraagt 67,0%. Dit is bijna 3% lager dan bij de vorige Tweede Kamer verkiezingen in 2010. Toen bedroeg de opkomst in Helmond 69,8%.
De stemmen van alle 38 stembureaus in Helmond worden op dit moment door de vrouwelijke medewerkers van de gemeente ingevoerd. Het gaat zowel om de stemmen op partijniveau als de stemmen op de kandidaten.
De verwachting van de gemeente is dat de uitslag op kandidaatsniveau tussen 12.00 en 13.00 uur bekend gemaakt kan worden. Zowel voor de uitslag op partijniveau als de uitslag op kandidaatsniveau geldt dat het om een voorlopige uitslag gaat, die later nog moet worden vastgesteld door het hoofdstembureau in ‘s-Hertogenbosch.
De uitslag op kandidaatsniveau van de Tweede Kamer verkiezingen in Helmond is bekend. U kunt deze uitslag bekijken op: http://www.helmond.nl/internet/Nieuws-overzicht/2012/2012-September/Het-laatste-nieuws-over-de-Tweede-Kamer-verkiezingen-in-Helmond
Bij de Tweede Kamer verkiezingen waren acht inwoners van Helmond verkiesbaar. Hieronder ziet u hoeveel stemmen zij in Helmond hebben gekregen:
Annegien Wijnands (PvdA): 107 stemmen
Erik de Vries (SP): 363 stemmen
Michiel Verkoulen (D66): 144 stemmen
Michael Rieter (Nederland Lokaal): 17 stemmen
Henriëtte Verouden-Berens (Nederland Lokaal): 11 stemmen
Jan van Aert (Democratisch Politiek Keerpunt): 7 stemmen
Carlo van Kuijck (Partij van de Toekomst): 8 stemmen
De uitslag betreft een voorlopige uitslag, die nog moet worden vastgesteld door het hoofdstembureau in ‘s-Hertogenbosch.