Heel Helmond wordt nu 24/7 trouwlocatie
Iedereen kan voortaan zonder gedoe op elke plek van het Helmonds grondgebied trouwen. Willen jij én je vriend(in) trouwen in de achtertuin, op de middenstip van stadion De Braak, in je favoriete kroeg of ergens in de Stiphoutse bossen: geen probleem! De huidige 11 vaste huwelijkslocaties (zoals het Kasteel, de Stadswinkel, Hotel Westende, de Cacaofabriek en Museum Boscotondo) blijven natuurlijk ook mogelijk. Ook kan er voortaan op élk tijdstip van de dag (24/7) en élke dag van het jaar in Helmond getrouwd worden. Dus midden in de nacht en zondag: het mag in onze stad. De regels werden flink versoepeld om Helmond als ‘huwelijksstad bij uitstek’ in de markt te zetten.
Een derde nieuwe mogelijkheid is dat een ieder zich voortaan kan laten benoemen als trouwambtenaar voor 1 huwelijk. Let wel: ook als die persoon geen enkele ervaring heeft met het sluiten van huwelijken. Daar blijkt belangstelling voor te zijn en dus regelde B&W dat. Een ervaren trouwambtenaar zal de onervaren persoon daar waar nodig begeleiden.
Dat en meer blijkt uit deze nieuwe Helmondse beleidsregels (pdf) voor de voltrekking van huwelijken en partnerschappen.
9 reacties:
Als iemand nog een Bijzondere Ambtenaar van de Burgerlijke Stand wil? Een speciaal voor jullie geschreven speech en ceremonie, neem dan contact op met me! Je kunt zelf kiezen wat het beste bij je past:
– Grappig
– Modern
– Klassiek
– Serieus
– Onverwacht
– Tranentrekkend
– Onderhoudend
-… of kies zelf een thema
Wie trouwt er nog tegenwoordig ????
Trouwen zonder bewijs en liefde, de duivel is aan de macht.
Het gaat wel een beetje ver, niet?
@Twanneman op maandag 20 augustus 2018 om 22:39:
Strikt genomen is een huwelijk een zakelijke overeenkomst die je ook zou kunnen afsluiten met een paar online muisklikjes, bezegeld met de beide DigiD’s. Maar voor veel mensen heeft dat toch niet dezelfde gevoelswaarde als een ceremonie op een locatie in Helmond die voor de beide contractanten een speciale betekenis heeft. Ik denk dus dat dit wel in een behoefte voorziet.
Op elke plek, elk tijdstip, dat is aanvaardbaar
Maar dat iedereen als trouwambtenaar kan fungeren dat gaat wat te ver!
@Sander Lam op maandag 20 augustus 2018 om 23:40:
De echtelieden sluiten een verbond met elkaar maar gaan een zakelijke overeenkomst aan met de overheid. En de daarbij geldende wetten die toepasselijk zijn op een huwelijksverbond.
@Helmonder op dinsdag 21 augustus 2018 om 02:50:
Mee eens.
Een flinke degradatie voor de huidige trouwambtenaren lijkt mij.
Maar goed dat bij het artikel die brief van de Burgemeester en Wethouders bij staat, in het begin dacht ik dat het een 1 april-grap was.
@Edwards – Bij ontbinding van het contract ontstaat een betalingsverplichting (alimentatie) van de financieel sterkste aan de andere partij. Dat zegt iets over het zakelijke karakter van de overeenkomst.
@Helmonder – Een huwelijksceremonie is een handjevol formaliteiten, omringd door een roze wolk. Zo te lezen ziet een “echte” ambtenaar erop toe dat aan de formaliteiten wordt voldaan, dus wat is erop tegen om de roze wolk te laten opleuken door een gelegenheidsambtenaar?