12reacties

5 Aanhoudingen na stevige ruzie vannacht

Vannacht omstreeks 02.15 uur is er een stevige ruzie ontstaan op de Kanaaldijk N.W. Deze ruzie langs het kanaal laaide op tussen een voetganger en 4 fietsers.
Hierop heeft de voetganger, een 41-jarige Helmond, zijn (toen opgehaalde?) personenauto gepakt en is er een botsing ontstaan met 2 fietsen. Er vielen geen gewonden, de betreffende fietsers wisten tijdig van hun fiets springen. Vervolgens is de auto in de sloot beland. Een berger takelde het voertuig later uit de sloot.

De politie heeft alle 5 personen opgepakt. Zowel de voetganger / automobilist als het viertal (van 36, 34, 27 en 26 jaar oud) op de fiets zijn dus aangehouden. Dat vijftal zit op dit moment nog vast op het politiebureau. Veel is op dit moment nog onduidelijk, zo laat de politie zojuist weten. Zij onderzoeken de aanleiding van het incident en wat er precies is gebeurd.
Een buurtbewoner liet weten dat hij achter zijn huis rond dat tijdstip geschreeuw en gegil hoorde. Hij zag de 4 mannen de personenauto belagen. Even later, aldus deze getuige, reed die auto in op de belagers en kwam in de greppel langs het fietspad terecht.

 
Jaap Visser maakte vannacht de bijgaande foto’s die hij naar de weblog stuurde.

In de reacties hieronder staat een update.