3reacties

2 Helmonders opgepakt na brandstichting

Een oplettende getuige noteerde gisteravond het kenteken van 2 vluchtende verdachten na een brandstichting in Kaatsheuvel. Korte tijd later konden daardoor 2 Helmonders van 19 en 32 jaar oud worden ingerekend door de politie. Bij deze brand op het parkeerterrein van de Albert Heijn raakten 4 auto’s beschadigd, zie deze video en veel foto’s.

De getuige stond rond 23.00 uur op de oprit van haar woning toen zij een luide knal hoorde en vuur zag op nog geen 15 meter van haar woning. Ook zag ze dat 2 mannen wegrenden, in een auto sprongen en er met hoge snelheid vandoor gingen. De vrouw noteerde direct het kenteken in haar telefoon en waarschuwde de politie.
Ondertussen was duidelijk dat er een auto in brand was gestoken. Door die brand raakten nog 3 andere auto’s beschadigd. De brandweer had veel werk om het vuur te blussen, Op basis van de getuigenverklaring konden politieagenten de 2 vluchtende daders uit Helmond even later in Den Bosch aanhouden. Het duo reed in de auto die was gezien en ze voldeden aan het signalement dat de getuige had doorgegeven.