6reacties

Alcohol- en drugscontroles gisteravond

Gisteravond hield de politie tussen 18.30 uur en 23.30 uur alcohol- en drugscontroles in Helmond. Die controles vonden plaats op achtereenvolgens de Geldropseweg en de Wethouder van Wellaan. In totaal werden daarbij 834 voertuigen gecontroleerd.
Op de Geldropseweg werden 418 bestuurders gecontroleerd. Daarvan werden 2 bestuurders gepakt voor het rijden onder invloed van alcohol.

De eerste bestuurder blies 560 UG/L en de tweede bestuurder blies 290 UG/L.
Die eerste bestuurder had veel geluk, want vanaf 570 UG/L wordt het rijbewijs ingevorderd. 1 Bestuurder werd gepakt voor het rijden onder invloed van cannabis. 3 Bestuurders bliezen P/A. Dat houdt in dat zij teveel zouden blazen als zij beginnende bestuurder waren. Dit waren 3 ervaren bestuurders en zij konden dus weer hun weg vervolgen.

Op de tweede locatie, de Wethouder van Wellaan, werden 416 bestuurders gecontroleerd. Daar werden in totaal 5 bestuurders gepakt voor het rijden onder invloed van alcohol. De uitslagen waren 535, 445, 415, 375 en 200 UG/L. Er werd 1 bestuurder betrapt op het rijden onder invloed van cannabis. Op deze locatie bliezen 7 ervaren bestuurders P/A. Ook deze bestuurders konden dus doorrijden.

Tijdens de 2 controles werden de volgende processen-verbaal uitgedeeld:

  • 3 keer rijden terwijl het keuringsbewijs zijn geldigheid heeft verloren (verlopen APK),
  • 2 keer rijden met een motorvoertuig zonder het in stand houden van een juiste verzekering,
  • 4 keer het niet dragen van een verplichte helm op een snor- of bromfiets,
  • 1 keer het vasthouden van een telefoon tijdens het besturen van een voertuig,
  • 1 keer rijden zonder rijbewijs op een motorvoertuig,
  • 11 overige verkeer gerelateerde feiten. 

Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s en videobeelden.