7reacties

Koninklijke Onderscheiding voor Piet Gielen

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Petrus Mathijs Maria Gielen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze 73-jarige Helmonder ontving zijn koninklijke onderscheiding vanavond uit handen van burgemeester Elly Blanksma. Het persbericht van de gemeente woensdag meldde dat Piet na een periode van bijna 30 jaar afscheid neemt als vrijwilliger bij de Helmondse zwemvereniging Lutra.

In oktober 1993 begonnen als jurylid bij het synchroonzwemmen en snel daarna actief als commissielid binnen deze afdeling. Die 2 functies vervulde hij gedurende 10 jaar. De laatste 20 jaar was hij actief als secretaris binnen het bestuur van de zwemvereniging. 
“De stille kracht achter de schermen, dat is Piet jarenlang voor Lutra geweest. Als dank daarvoor werd hij benoemd tot erelid.” Aldus de Lutra-website eerder dit jaar met daarbij onderstaande dankbetuiging van zijn watervrienden.
Naast deze vrijwilligersactiviteiten is Piet ook een gewaardeerd vrijwilliger binnen de afdeling Zuid-Oost Brabant van Stichting Hoormij. En op de maandagavonden zorgt hij bij de Helmondse biljartclub de Kebb-Ketsers voor een goed verloop van de wedstrijden.

In de reacties hieronder staat een update.