11reacties

Hoe doen onze horecaportiers het?

Hans Donkers“Ik vind dat er meer begrip moet zijn als een portier een keer een klap geeft.” Dat zei Hans Donkers, directeur van het Helmondse bedrijf Network Protection, dinsdagavond in het tv-programma De week van Filemon.
De overheid denkt daar anders over weet Donkers. Want als een portier een keer een tik uitdeelt als mensen in een café vechten, dan hebben ze daar geen begrip voor. Dan vragen ze of je niet weg kon lopen, een collega roepen of de politie bellen. Geen optie volgens hem. “Weglopen doen we nooit, als je wegloopt ben je klaar. Want dan ben je bang. Je bent daar toch uiteindelijk voor de beveiliging en bescherming van de gasten.”
Bijna alle portiers en uitsmijters bij horecagelegenheden en evenementen in Helmond werken voor Donkers. Zelf begon hij al als 15-jarige met portierswerk.
Hoe tevreden zijn we eigenlijk over de horecaportiers die aan de deur hier in Helmond staan? Zijn ze klantvriendelijk? Geeft een portier aan de deur je een veilig idee als stapper? Zag je ooit Helmondse portiers te ver gaan? Houden ze zich aan de afgesproken Regels voor Toelatingsbeleid Horeca Helmond (pdf)?
Hoewel portiers in bijvoorbeeld Eindhoven het nieuws wel halen, hoor je over Helmond weinig tot niks. Doen onze portiers het zo goed? Dat zou mooi zijn. Of klopt ’t wat Hans Donkers 10 jaar geleden al zei ‘De portier doet het nooit goed’.