Helmondse politie te vaak te laat bij spoed
De politie was in de eerste helft van dit jaar in 85,2% van de Helmondse spoedgevallen binnen een kwartier ter plaatse. Het eigen streefpercentage van 90% werd daarmee niet gehaald. Dat werd ook in de voorgaande jaren niet gehaald. Toen schommelde dat percentage van de zogenoemde Prio 1-meldingen tussen de 85,6 en 87,6 zoals blijkt uit de cijfers van de politie per gemeente.
We zijn niet de enige Nederlandse gemeente waar het streefpercentage niet werd gehaald. Met slechts 32,7% is De Marne (in de provincie Groningen) de slechtst scorende gemeente van het land. Landelijk is de politie in 85,5% van de spoedmeldingen ‘op tijd’, een verbetering van 0,5% in dezelfde periode in 2017.. Maar weet ook dat een tiental gemeenten in de provincie Utrecht ruim 90% scoorden.
16 reacties:
Is er ook duidelijk waarom?
Misschien door het regenboogpad op de foto en de -paaltjes aan de kant van de fotograaf.
Dat moet gewoon per wijk politie aanwezig zijn dan zijn ze al tijd op tijd denk ik ook ????????
@Marcel de Beer op vrijdag 3 augustus 2018 om 10:33:
Haha, of misschien hebben we te weinig pliesie.
Dus ze scoren hier beter dan het landelijk gemiddelde, maar hebben hun eigen streefpercentage (nog) niet gehaald. En zoals Erik al vraagt, waarom?
De wachtijden zullen wel te lang zijn bij de cafetaria en shoarmatenten als ze eten halen.
Nou lekker dan !! ☹????????
Nog meer bezuiningen, nog minder mensen, nog minder politieburo’s. Dat ligt niet aan de politie maar aan de regering.
Nou lekker
Komt door al die 30 km zones en drempels.
Logisch, want flits-camera’s opruimen kost TIJD
@Bart op zaterdag 4 augustus 2018 om 06:41:
je haalt de woorden uit mijn mond bart het is gewoon overduidelijk geld innen dmv verkeerscontroles heeft een hogere prioriteit dan spoedgevallen behandelen dit ligt niet aan de agenten op straat maar aan wat zij van hogerhand opgedragen krijgen.
Altijd maar vitten op de Politie, totdat men ze nodig heeft, dan moeten alle agenten ineens ‘in de houding’ voor de “brave” Helmonder…
Wanneer de kansloze figuren onder ons, zich braaf aan de verkeersregels hielden, waren al die verkeerscontroles niet nodig geweest, vielen er minder slachtoffers in het verkeer, dus minder spoedgevallen.
Oh, agenten plaatsen geen en ruimen geen flits camera’s op.
Het woord ‘spoedgeval’ is een persoonlijke interpretatie. Daarvoor geldt toch geen algemene definitie? Er komen bij de hulpdiensten, w.o. politie, veelal telefonische meldingen binnen die in eerste aanleg spoedeisend worden beoordeeld. Later blijkt het allemaal niet zo’n vaart te lopen. Beetje relativeren.
We mogen niet klagen over de inzet van onze Helmondse dienders.
@Edwards op donderdag 9 augustus 2018 om 00:15:
Jawel hoor, bij Prio 1 meldingen is er een levensbedreigende situatie en rukt de politie met zwaailichten en sirene uit. Zoals een aanrijding met gewonden, overvalmelding, reanimatie en inbraakmeldingen. Dus fijn als ze op tijd zijn.
Te laat wegens onderbezetting en tactiek, weinig op straat maar wachtend op een telefoon verzoek, als het donker is zijn ze altijd te laat, overdag ook.
Het ligt niet aan de politie maar wel aan de politiek.
Wie heeft de Helmondse burgemeester gekozen?
Den Haag.