‘Einde voor stadsradio in Helmond’
Vannacht plaatste Koen, vrijwilliger bij Stadsradio Helmond, een noodkreet bij het log Waar blijft het geld van de Stadsradio? Omdat wij zijn reactie een nieuw log waardig vinden, hieronder integraal zijn reactie.
“Einde voor stadsradio in Helmond
De subsidie voor SLOT (Stadsradio Helmond) is door de gemeenteraad van Helmond al toegezegd, maar naar het zich laat aanzien zal SLOT per 1 december geen bestuur meer hebben die het nieuwe subsidie-contract met de gemeente Helmond kan tekenen.
De volledige consequenties van dit besluit van het huidige bestuur van SLOT zijn nog niet helemaal duidelijk. In ieder geval zal stichting SLOT dan op te houden met bestaan en kunnen de circa 100 vrijwilligers geen radio en televisie meer maken. Dit zou om twee redenen niet goed zijn voor gemeente Helmond. Ten eerste, dat SLOT binnen de gemeente zijn maatschappelijke rol heeft. In de uitzending van Marktplein (het zaterdagmiddag discussie-programma van Stadsradio Helmond) van 11 september jl. heeft de politiek, van links tot rechts, bevestigd dat SLOT een belangrijke maatschappelijke functie binnen de gemeente Helmond heeft. Ten tweede bestaat de organisatie volledig uit vrijwilligers die met veel plezier radio maken, voor wie het bijzonder spijtig is als ze hun hobby niet meer (in Helmond) kunnen doen.
Wie heeft er ideeën hoe we als SLOT Stadsradio Helmond aan een nieuw bestuur komen. Of weet iemand een andere oplossing voor het voortbestaan van de stadsradio in Helmond.”
Arold Otten, die 5 jaar in het bestuur zat van Stadsradio Helmond en er 12 jaar werkzaam was, twitterde een week geleden: “Stadsradio Helmond gaat waarschijnlijk stoppen. Binnenkort crisisvergadering. Gebrek aan bestuurders. Is maar beter. Wordt toch nooit wat.”
Er moet dus iets gebeuren bij Stadsradio Helmond. Als het al niet te laat is…
105 reacties:
Dat is niet goed voor Helmond, radiostilte.
Hopelijk wordt het belang ingezien en werpen zich nieuwe bestuurders en geldschieters op.
Mien
Zelden of nooit (houdt u het maar op het laatste) heeft een gezelschap volstrekt incompetente dwazen het zó bont gemaakt als de verschillende bestuurders van Stadsradio Helmond. Met als absoluut hoogtepunt natuurlijk Jan van der Zanden. Eerder was Jan er bij de Houtse fanfare Unitas als Meest Onbekwame Voorzitter Aller Tijden hardhandig uitgemieterd. Waarna Jan het oog liet vallen op Stadsradio Helmond. Dit op aandringen van ene Peter van Asten, de meest stipte (dat moet gezegd!) coördinator waar Stadsradio Helmond ooit over beschikte. Stipt: immers Peter kwam ’s morgens om 09.30 het kantoortje van Stadsradio Helmond binnen en verliet het kantoortje vervolgens weer 30 minuten later. Stipt! Voor de rest van de dag wist niemand waar de coördinator van Stadsradio Helmond zich in de stad ophield.
In de tijdspanne dat Peter van Asten bij Stadsradio Helmond coördinator was viel er al van alles te beleven. De dagen dat er bij de radio toen géén ruzie was werden opgevrolijkt door gebak. Het gerucht gaat dat de banketbakker in totaal slechts één petit-fourtje (voor Van Asten zélf) bij de radio afleverde. Maar het werkelijke oproer, de totale anarchie en het meest weerzinwekkende gekkenhuis kwam pas echt tot leven nadat Van Asten de deur was gewezen en Jan van der Zanden zijn opwachting als voorzitter maakte. Pas vanaf dat moment sloeg de een bij de radio de ander bij voorkeur met een honkbalknuppel in de nek.
En Jan van der Zanden? Een incompetente, oude dwaas.
We moeten het al doen zonder V&D, zonder buiten zwembad en dadelijk ook nog zonder stads radio zender ? Jammer van zo’n stad als Helmond, maar of ze het zover laten komen, denk het niet!
Ik vind wel dat de kwaliteit van de zender hard achteruit gaat, vergeleken met een (pakkum beet) 10 jaar geleden. Maar dat is mijn eigen mening….
Mijn eerste reactie was; ‘Wat jammer!’ Maar als ik er nog eens goed over nadenk verbaast het me dat het doek al niet véél eerder is gevallen voor deze ‘zender’. Ook ik was vrijwilliger voor een langere periode. Het was inderdaad een aaneenschakeling van ellende en onderlinge ruzies…Tel daarbij een volstrekt incompetent bestuur op en het plaatje is compleet. Stadsradio leeft totaal niet onder de inwoners van onze stad. Als programmamaker ontdekte ik ook al snel dat er nauwelijks geluisterd werd. Wat je in een programma ook weggaf, er reageerde nauwelijks iemand. Persoonlijk ga ik Stadsradio niet missen. Wellicht maakt deze roemloze ondergang de weg vrij voor een nieuwe en serieuze zender!
Jammer, want er is zeker potentie voor een lokaal station in onze gemeente.
eindelijk, weer een pvv radio weg
Het is misschien een raar idee, maar zouden een paar van die 100 vrijwilligers niet het bestuur kunnen vormen?
Ik denk dat er in Helmond niet veel mensen luisteren naar de stadsradio.
Hoewel ik er niks vanaf weet, vind ik dat Olivier Dhuysthergast het interne deel trouwens wel scherp en grappig formuleert.
mij is bekend dat een (mannelijke) kandidaat zich als vrijwillig bestuurslid had gemeld. een kandidaat die tamelijk goed is ingeburgerd in media activiteiten, maar door een (nog) zittend bestuurslid de deur werd gewezen. géén interesse, geen eigen belang en/of verstrengeling bij de stadsradio / TV! een serieus aanbod werd zo “afgevoerd”. wat te doen als er geen bestuur meer is? ik denk dat de situatie door de politiek makkelijk zal worden “vertaald”! simpel gezegd; het is bekend dat (sommige) lokale politici de stadsradio mede vanwege de kwaliteit, programmering en luisterdichtheid liever kwijt dan rijk zijn !
Ik denk dat het nu toch wel blijkt dat het inderdaad echt fout zit bij Stadsradio Helmond. Zeker als je dan ook nog zo’n bestuursvoorbeeld van Berry Smits leest en wat te denken van wat al die (oud) vrijwilligers vorig jaar schreven bij https://www.deweblogvanhelmond.nl/2009/05/geen-live-radio/
Jammer jammer jammer!
@ Heren Smits en Johan
Ik kan u wel honderd (ja, u leest het goed, honderd!) voorbeelden geven van bestuurlijk falen. Uit mijn rijke repertoire put ik slechts het voorval van Theodorus Niemeijer. De goede man was razend populair op Stadsradio Helmond en omstreken. Totdat een bestuurslid (ene Willy) Theodorus de nek meende om te moeten draaien door beslag te leggen op de voor Theodorus gebruikelijke zenduren. En waar Theodorus in Helmond populaire schlagers plus nieuw populair Helmonds talent presenteerde kreeg het bestuurslid (ene Willy) het in de blote bol in plaats van Udo Jürgens nu muziek van Mahler of Bach te gaan presenteren.
Theodorus in alle staten! Maar natuurlijk kreeg het bestuurslid (ene Willy) onder het toeziend oog van voorzitter Jan van der Zanden het gelijk aan zijn zijde en werd een succesvol programma achteloos in de vuilnisbak gekieperd en vervangen door een programma waar geen hond ooit naar heeft geluisterd. Toegegeven, behalve dan de hond van bestuurslid Willy. Maar die hond was dan ook hartstikke doof.
Oh, en laat ik ook het volgende voorval nog even in herinnering brengen. Jan van der Zanden was tuk op geld, zozeer dat hij zelfs serieus overwoog de vrijwilligers te laten betalen voor hun activiteiten. Ja, u leest het goed, de vrijwilligers moesten betalen!!! Dit omdat Jan van der Zanden vond dat er voor het gebruik van de armzalige studio van Stadsradio Helmond royale opbrengsten moesten staan. Wie het ooit zo zout heeft gegeten moet zich onmiddellijk bij mij melden.
Tenslotte: het zou dienstig zijn dat indien Stadsradio Helmond stopt er een gedegen onderzoek plaats vindt naar de financiële handel en wandel van de stichting. Er moet daar nog behoorlijk wat geld in de kas zitten, de studio bijvoorbeeld werd bijna om niet ter beschikking gesteld door Woonpartners.
Ik zei het al, Jan van der Zanden was immers tuk op geld!
Er zijn over de bestuurlijke onkunde van Stadsradio Helmond wel honderd verhalen te vertellen. En als je eenmaal bezig bent met het ene, schiet je plotseling de vraag van vrijwilliger Koen (zie hierboven) door het hoofd. Hij vroeg zich af: Waar blijft het geld van Stadsradio Helmond?
En let nu op! Want de zendmachtiging voor Stadsradio Helmond berust in handen van de Stichting Slot. Stadsradio Helmond is geen cent waard maar slechts de zendmachtiging levert geld op. Niemand kan in Helmond lokale radio of televisie gaan verzorgen zonder deze door het ministerie verstrekte zendmachtiging. Niemand. Iedereen heeft de zendmachtiging nodig. En let op: die blijft in bezit van Slot, deze zendmachtiging is de bruidschat waar Slot tot in lengte van jaren profijt van kan trekken. Ze kunnen rustig de stekkers er uit trekken, de deur op slot doen, de vrijwilligers op straat schoppen en de gordijnen laten zaken: het is de zendmachtiging die geld oplevert.
Een gedegen onderzoek naar de financiële handel en wandel (zoals het verkopen van de zenduren aan de commercie) lijkt mij dan ook op zijn plaats.
Want vergeet niet, Jan van der Zanden is tuk op geld!
@Berry Smits
Je praat in je eigen reactie over jezelf. Kom daar eerlijk voor uit.
@Olivier Dhuysthergast
Overduidelijk dat jij dhr Niemeijer bent.
Je noemt hier iedereen van het (oude) bestuur bij zijn complete naam, maar je zet zelf een pseudoniem neer. En mensen voor Hond uit maken is erg slecht.
Kortom niets constructiefs, enkel moddergooien, oud zeer komt weer naar boven hier en de feitelijke oplossing is schijnbaar niet voor handen.
De klaagzang over de stads omroep blijft maar door galmen door een stel gefrustreerde mensen.Deze weten alles beter en als het erop aan komt om daad krachtige een daad te stellen of een reële oplossing voor handen te geven ho maar…. De mensen die de omroep zullen gaan missen, zullen zich niet verlagen naar een dergelijke opinie rubriek, maar zijn bezig om na te denken hoe deze Stads omroep gered kan worden. Dus gebruik deze rubriek om alleen maar zinnige dingen te melden……
Van de zomer sprak ik een jongeman van D66 die het wellicht wilde doen, onder bepaalde voorwaarden.
Ik hoop dat ie het alsnog doet. Zou toch te gek zijn als wij geen lokale omroep hebben. Verder ken ik de bestuurders van SLOT niet, maar als ik dat hier zo lees….
Beste Piet van Thiels, ik heb de afgelopen 15 jaar talloze reddingspogingen de revue zien passeren. Helaas liep dit toch telkens weer op niets uit.
Het gooien met modder is inderdaad gemakkelijk. Maar het bekende spreekwoord luidt wel ‘Waar rook is, is vuur!’
Stads Radio in haar huidige vormt heeft inderdaad weinig bestaansrecht voor de toekomst. Er wordt gewoonweg nauwelijks naar geluisterd, alle inzet van vrijwilligers ten spijt. Zij zijn in deze het grootste slachtoffer.
Daarom is het, wat mij betreft ook beter als de stekker eruit gaat. En wellicht zou er eens een onderzoek gedaan kunnen worden onder de inwoners van Helmond. Wellicht krijgt men zo een beeld van waar er wél behoefte aan is op dit gebied.
Tot slot ook van mij kant het verzoek om niet anoniem, of onder een pseudoniem te reageren.
Ik wens alle betrokkenen veel succes, maar bovenal wijsheid toe!
Het zou ontzettend jammer zijn als Stadsradio Helmond zou moeten stoppen. Ik ben vrijwilliger bij de St. Dierenambulance Helmond e.o. en in die functie iedere week te beluisteren bij Helmond Info. De sfeer bij deze programmamakers doet mij denken aan de dierenambulance (ook een vrijwilligersorganisatie) Het lijkt 1 grote familie.
Ik weet niet of Helmond Info goed wordt beluisterd, ik draai geen centrale bij de dierenambulance. Maar ik weet wel dat wij regelmatig reakties krijgen van luisteraars van Helmond Info. Het is toch te gek voor woorden dat een begrip als Stdsradio Helmond moet verdwijnen.
Ik wens jullie allemaal veel succes, in de hoop dat er een oplossing komt. Zo niet, dan wens ik jullie allemaal veel sterkte.
@ Niels
Beste Niels. Het is mij niet recht duidelijk waar u hebt gelezen dat ik mensen voor Hond uitmaak want DIT schreef ik: “Maar natuurlijk kreeg het bestuurslid (ene Willy) onder het toeziend oog van voorzitter Jan van der Zanden het gelijk aan zijn zijde en werd een succesvol programma achteloos in de vuilnisbak gekieperd en vervangen door een programma waar geen hond ooit naar heeft geluisterd. Toegegeven, behalve dan de hond van bestuurslid Willy. Maar die hond was dan ook hartstikke doof” .
Vervolgens moet ik u wederom teleurstellen: ik ben GEEN Theodorus Niemeijer.
En tenslotte, ten overvloede: mijn bijdragen alhier zijn slechts bedoeld om het oude bestuur van SLOT te bewegen de fiets te pakken en voor eeuwig de vrije natuur van Siberië in te trekken waarbij ik persoonlijk hoop dat ze daar hevig verdwalen. Want als je als bestuur na al die jaren nog ALTIJD niet in staat bent een goede lokale zender neer te zetten ben je geen knip voor de neus waard. Waarbij dit bestuur keer op keer verraad pleegt ten aanzien van de goedwillende vrijwilligers. En let wel: ik val slechts het bestuur van SLOT aan, de vele vrijwilligers blijven bij mij nadrukkelijk buiten schot. Deze vrijwilligers verdienen het niet om door mij neergesabeld te worden. Slechts het bestuur! Ik hoop dan ook van harte dat er nu EINDELIJK eens een nieuw, fris, jong, enthousiast en vakkundig(!) bestuur aantreedt. Een bestuur waar men WEL weet hoe je lokale radio moet maken.
Vanuit dat oogpunt dient men mijn bijdragen te lezen.
Groeten, Olivier.
Beste Olivier(of hoe je dan ook heten mag),
Ik begrijp uit jouw woorden dat jij de MAN bent die het weet hoe je lokale radio moet maken of ben jij zoals zovele een van de “beste stuurlui staan aan wal” zo niet dan neem de uiver moed en treed in het bestuur en laat die nieuw, fris, jong, enthousiast en vakkundig(!) bestuurder maar eens een poepje ruiken. Alvast dank voor de genomen moeite……
Nieuwe competente bestuursleden staan niet in de rij. Maar is dat wel zo gek? Al vele jaren weigert het bestuur van SRH te kiezen voor kwaliteit. Iedereen die een programma wil maken, mag ook een programma maken. Gevolg: een paar leuke en lokaal gerichte programma’s en verder veel bagger van goedwillende maar helaas niet capabele vrijwilligers. Klinkt hard, maar is niet anders. Adverteerders blijven dus weg, net zoals de luisteraars.
Als er nog een nieuw bestuur komt, en ik hoop het van harte omdat een eenmaal weggegeven uitzendlicentie niet gemakkelijk terugkomt, moet écht ingezet worden op kwaliteit, een lokaal karakter én televisie.
Voorwaarde lijkt me wel dat de huidige bestuurders dan collectief aftreden; zij hebben die stap immers nooit willen en/of kunnen maken.
Beste Olivier
Er moet wel erg veel oud zeer zitten, gezien je reacties naar het bestuur van de stadsradio.
Het is naturlijk erg eenvoudig om onder een pseudoniem je gal te spuwen, maar iets constructiefs heb ik nog niet van je mogen gelezen.
Misschien, als je de moed zou hebben om onder je eigen naam te posten (waarschijnlijk heb je daar het lef niet voor)zouden het een stuk geloofwaardiger overkomen.
Het lijkt hier meer op wraak, omdat je niet je zin krijgt, of is het omdat schreeuwen eenvoudiger is dan iets construciefs te doen.
Zo, hier wordt flink met modder gegooid. Het lijkt wel een soap die lokale omroep. De inzet van de vrijwilligers ten spijt, er luistert/kijkt nagenoeg niemand naar de lokale omroep. Er is dus geen behoefte aan dus de stekker kan er uit en het geld aan zinvollere dingen worden uitgegeven.
@ Olivier Dhuysthergast
Ik had jou bewoordingen in een verkeerde context gelezen, excuses.
Maar dat neemt niet weg dat je niet onder een pseudoniem hier zomaar dingen moet gaan roepen.
Een juiste oplossing is altijd voorhanden. Het huidige bestuur heeft te kennen gegeven dat het zo niet langer kan. Ook zij ziet in dat er op dit moment geen kwalitatief goede zender staat en doet daarom deze noodkreet. Er is dus dringend behoefte aan nieuwe bestuurders (lees vers bloed) die er wel iets van kunnen gaan maken. En dat kan zeker. Alleen is het op dit moment een kip en ei verhaal.
Zonder juiste organisatie onder het bestuur is het domweg onmogelijk om er iets van te kunnen maken.
Zoals al eerder ergens geopperd werd is het noodzakelijk dat er professionals in dienst worden genomen om de kwaliteit omhoog te halen.
Collega lokale zenders uit de regio hebben deze professionals wel in dienst.
Zonder kwaliteit kun je adverteerders ook niets bieden om te adverteren.
Zo kan ik hier wel een heel bedrijfsplan gaan schrijven, alleen is dat niet aan mij.
Slot zit een in vicieuze cirkel en die moet doorbroken worden. Door enerzijds meer geld en anderzijds een nieuwe bestuur/organisatie met kennis van zaken.
@ Niels
Beste Niels, excuses vanzelfsprekend aanvaard. Sans rancune!
Inmiddels hebben u, Arnold Otten en ondergetekende drie bijdragen geleverd, hoewel in andere bewoordingen maar met bijna dezelfde conclusie. Drie bijna gelijke meningen van drie mensen die kennelijk wél hebben nagedacht over de vraag hoe Stadsradio Helmond alsnog gered zou kunnen worden. En ondanks het gekrakeel van een enkele wijsneus zelfs drie constructieve meningen waar een beetje externe bedrijfskundige zó mee aan de slag zou kunnen.
In een enkele bijdrage van mijn hand wil ik nog wel eens grappenderwijs vertellen over wat enkele medewerkers aan stupiditeiten en in een enkel geval zelfs geestelijke mishandeling(!) door het oude bestuur hebben moeten ondervinden. Op waarheid en feiten gebaseerde verhalen onder het motto: Ter Leringh ende Vermaecke. Wat voor zin heeft het dan om te achterhalen wie er schuil gaat achter een pseudoniem? Lees de feiten, reageer op de feiten maar maak u niet zo druk over de naam onder het artikel. Iedereen die zich hier druk over maakt zou zijn of haar tijd beter kunnen besteden. En wees gerust, uw aller Olivier peinst er niet over ooit nog eens één stap in het gebouw van Stadsradio Helmond te zetten. Olivier heeft al problemen genoeg met de kwaliteit van de jonge jenever en zijn nieuwe vriendin.
Groeten, Olivier.
stadsradio weg… Jammer maar toch niet geheel onverwacht. Ik heb nooit enige vorm van promotie gezien voor stadsradio. De grootste PR stunt was met het WilHelmonds en dat was ook niet geheel vlekkeloos… En ook niet meer als achtergrond op de lokale tv zender! Ik hoop dat er een nieuw station op staat met een goede directie en met meer interactie met publiek, jeugd, het Helmondse uitgaaansleven. Mijn sympathie aan de vrijwilligers, jullie hebben je best gedaan! Misschien ook terug op een evt nieuwe zender?
Lokale Omroep Helmond, Actiemiddel of instrument voor samenlevingsopbouw?
En nu toch een poging de discussie in deze weblog naar een opbouwend niveau te brengen. Ondanks alle oud zeer, moet het toch mogelijk zijn, met steun van meer en met name positief gerichte mensen een SLOT in de lucht te houden.
De Lokale omroep Helmond begon 25 jaar geleden. De filosofie erachter was dat lokale omroep een 'instrument voor samenlevingsopbouw" kan zijn. Dat paste toen in de tijdgeest. Lokale omroep werd gezien als een mogelijkheid om deelbelangen in de samenleving een platform te geven om zich te manifesteren.
In 2001 werd de taak van lokale omroep als publieke omroep als volgt vastgelegd:
"De publieke omroep heeft tot taak het op lokaal niveau verzorgen van een pluriform en
kwalitatief hoogstaand aanbod van programma's voor algemene omroep op het gebied van
informatie, cultuur, educatie en verstrooiing." Naast deze taak stelt Mediawet eisen aan de invulling. Een percentage van de programma's dient van informatieve, culturele of educatieve aard zijn. Dit is een mooie taakstelling. In de praktijk geeft dat echter veel problemen. Voor het maken van informatieve programma's is veel voorbereiding noodzakelijk.
Programmamakers dienen over achtergrondinformatie beschikken en de vakkennis te hebben om dergelijke programma's op een voor de luisteraars en kijkers interessante manier te brengen. Hiervoor moeten vrijwilligers geschoold en professioneel gesteund worden.
In Helmond worden de raads- en commissievergaderingen niet live via radio of tv uitgezonden. In andere gemeentes wordt dat vaak wel gedaan. De hele gemeente als publieke tribune. De uitvoering van dergelijke programma's is echter meestal in handen van mensen die voor deze werkzaamheden worden betaald.
Waar de mogelijkheden voor andere media ophouden, ligt een belangrijke taak voor lokale omroepen. Namelijk aandacht blijven besteden aan onderwerpen, ook als deze niet interessant zijn voor de bovenlokale pers.
De gemeente Helmond wil aandacht besteden aan wijkgericht werken. Vanuit de lokale omroep zou hier aandacht aan kunnen worden besteed door het periodiek maken van wijkjournaals voor radio en.of tv. De lokale omroep kan daarmee een belangrijke communicatiefunctie vervullen. Door dergelijke programma's kunnen allerlei mensen, belangengroepen, etc. aan het woord gelaten worden. Lokale omroep kan mensen en groeperingen van allerlei soorten met elkaar in contact brengen.
Via de lokale omroep kunnen bewoners, verenigingen, buurthuizen, instellingen en gemeentelijke diensten doelgroepen te bereiken.
Tegelijkertijd kan de lokale Omroep burgers een platform bieden om kennis te nemen van lokale
gebeurtenissen en daarover meningen uit te wisselen. De lokale omroep kan dan ook een belangrijke functie vervullen voor de lokale democratie.
Een goed gefaciliteerde en goed functionerende lokale omroep kan dus een belangrijke informatie- en communicatiefunctie vervullen Die functie wordt niet voldoende door andere media vervuld. De lokale omroep kan een belangrijke bijdrage leveren aan de sociale samenhang en maatschappelijke solidariteit in Helmond.
Voor het vormgeven van de lokale omroep is echter een actief maatschappelijk draagvlak noodzakelijk. Naast een actief bestuur en de inzet van vrijwilligers bij programma's voor radio en TV, is een professionele ondersteuning noodzakelijk.
Sinds het jaar 2000, toen het gemeentebestuur van Helmond aan enkele mensen vroeg om het bestuur van de stichting SLOT te vormen en te proberen de ontstane schulden te saneren, heeft de programmatische en inhoudelijke ontwikkeling van SLOT nagenoeg stil gestaan. Er zijn wel nieuwe programma's bijgekomen, o.a. Marktplein, een discussieprogramma, dat zich richt op de actualiteit in Helmond en Radio Plus (inmiddels ook weer gestopt).
Het is tijd om een keuze te maken. Als de gemeente Helmond (bewoners, instellingen, verenigingen, bedrijven en gemeente) een goed functionerende lokale omroep willen, dan is een goed bestuur, meer vrijwilligers die informatieve, culturele en ontspannende programma's maken en een sterkere professionalisering noodzakelijk.
Kortom werk aan de winkel. Reacties zijn welkom. Wie gaat er meedoen?
Namens het bestuur en een groot aantal medewerkers van SLOT:
Renie Groenendal (Voorzitter a.i. en secretaris).
@ Renie
Wie gaat er mee doen, vraagt ene Renie zich af. Nou, wees gewaarschuwd, doe beslist niet met Renie mee. Bespaar u zelf maagzweren, problemen bij het urineren, vroegtijdige kaalheid of platvoeten. Doe niet met deze Renie mee!!! Renie is een biologisch gemanipuleerde PvdA-minkukel die u binnen de kortste keren een torenhoge rekening bij de apotheek bezorgt.
Wat kan Renie dan eigenlijk wél vraagt een enkeling zich vervolgens mismoedig af. Het antwoord is: NIETS. Kletsen in de ruimte. Ja, zegt u, dat kan ik ook! Maar Renie kan dit het allerbeste. Eerlijk is eerlijk. Lees goed wat Renie in zijn bijdrage te berde brengt en realiseer u dan dat van al zijn gewauwel vanaf 2000 NIETS tot stand is gekomen. Luchtfietserij van de bovenste plank. Als een bestuurslid van Stadsradio Helmond (zelfs al is hij a.i.) na al die jaren nog niet verder komt dan de gebruikelijke bla bla bla is dat schrijnend en vertelt ons veel over de kwaliteit van bestuursleden zoals Renie (a.i.) die dolgraag aan de macht willen blijven bij Stadsradio Helmond.
“En nu toch een poging de discussie in deze weblog naar een opbouwend niveau te brengen”, aldus Renie (a.i.) Om vervolgens zelf te noteren hoe een radio ZOU KUNNEN functioneren maar er in al die jaren samen met de andere bestuursleden NOOIT in is geslaagd ook maar één letter van al deze fraaie voornemens tot uitvoer te brengen.
Beste Renie (a.i.), de enige poging om de discussie op deze weblog naar een opbouwend niveau te brengen is: Inpakken en Wegwezen. Ga samen met Jan van der Zanden (óók PvdA) vissen in het Eindhovens Kanaal, wees voor de rest van je leven gelukkig maar ga Helmond niet vertellen hoe radio moet functioneren. Ga héén!
Groeten, Olivier.
Tja Renie, ik vrees dat ik me bij Olivier (toch doet die schrijfstijl me ergens aan denken…) moet aansluiten. Het komt wel heel raar over om het na al die tijd allemaal wel te weten. Ik heb, in mijn tijd in het bestuur, me ook hard gemaakt voor een stuk kwalitatieve verbetering, maar ben altijd op mijn neus gegaan. Dit draagt niet bij. Sorry.
@Olivier: het met iemand oneens kan, mag ook. Het niet eens zijn met iemands handelen of met iemands ideeën kan, mag ook. Er op reageren en een tegenmening geven: graag! Maar verlaag jezelf svp niet met gescheld, kleineren en ridiculiseren. Dat is zo makkelijk…… Het lijkt je betoog misschien scherpte te geven maar het leidt alleen maar af van de boodschap die je wilt geven.
En als je een echte sterke persoonlijkheid bent schrijf je onder je werkelijke naam!
Mirjam van der Pijl
Vele jaren was ik een vast luisteraar van stadsradio Helmond. Echter slechts naar een programma. Het politieke luisterspel, gepresenteerd door Sjaak van Buren. Een vervolg kwam steeds in de weekkrant, en onvervalste satire op de weblog van het colectief Sjaak van Buren. Als ik nog radio wil luisteren, is het omdat ik hier speciaal voor thuis wil en moet blijven. Er moet iets gebeuren, want muziek kun je overal horen, maar iets wat je raakt dat is wat luisteraars nodig hebben. Als iemand de vlammen nog kan laten loeien, dan is het de Jonge jenever van Jan Boltjes.
Olivier,
Je stelt me zwaar teleur, veder ga ik niet met jou in discussie als je tot dit soort dingen verlaagd.
Dhr.Groenendal onderschrijft zelf waar het grote probleem van de lokale omroep zit : een goed bestuur! De man weet totaal niet waar hij het over heeft. Een welzijn cq opbouwwerker met sociaal democratische (PvdA) inzichten en een starre houding is de grootste ramp in een bestuur van een lokale media-instelling. Alles wordt politiek correct bekeken en de macht wordt keurig ‘binnenboord’ gehouden. Verder is de Dhr.Groenendal kampioen delegeren, want hij doet zelf nooit iets constructief waardoor de omroep groeit in professionaliteit. Hij onderschrijft het weer zelf: “Sinds het jaar 2000, toen het gemeentebestuur van Helmond aan enkele mensen vroeg om het bestuur van de stichting SLOT te vormen en te proberen de ontstane schulden te saneren, heeft de programmatische en inhoudelijke ontwikkeling van SLOT nagenoeg stil gestaan”
Hij heeft dus 10 jaar niets gedaan!!!
Ik ben bang dat als er een nieuw bestuur rondom Dhr.Groenendal ontstaat er wederom weer 10 jaar niets gebeurt.
Let op: Dhr. Groenendal is ook vrijwilliger met inzet voor onze maatschappij alleen is hij niet de juiste man op de juiste plaats, wellicht gaat hij dit op tijd inzien.
Het feit dat Dhr. Groenendal lompweg mails niet beantwoord op normale vragen van personen met jarenlange media ervaring die plaats willen nemen in het bestuur en dat SLOT (lees bestuur)opbouwende kritiek als negatief ziet,men geen benul heeft van hoe een radiostation moet draaien en de toegewezen gelden verbrast, geen eigen inkomsten heeft door toedoen van geldwolven en slecht bestuur zegt genoeg ,opheffen die hap en opnieuw beginnen ik breng minimaal 10 goede vrijwilligers mee !!
Andere radiostations kunnen heel goed draaien met bv 60.000 subsidie, 60.000 eigen inkomsten en 30.000 in kas over het jaar 2009 .!!!!!!waarom Helmond niet
enne ik wil ook in t bestuur ,waar kan ik me melden ????????
@ Mario
Beste Mario, ik heb volstrekt geen verstand van een jarenlange media-ervaring maar een bijdrage starten met een éérste regel van 75 woorden lengte lijkt zelfs mij vrij lang.
Uw jarenlange media-ervaring komt echter wél weer briljant tot zijn recht door de combinatie van vragende én gebiedende wijs: “enne ik wil ook in t bestuur ,waar kan ik me melden ????????”
U lijkt mij een aanwinst voor alles en iedereen die op uw weg komt.
Groeten, Olivier.
Ik ben óók jarenlang vrijwilliger geweest bij deze omroep. Uit ervaring kan ik hier wel tientallen voorbeelden geven van interne ruzies en bestuurlijke dwalingen.
Het is gewoon tijd om de stekker uit dit voorthobbelende vehikel te trekken.
En dan wellicht na te gaan denken over hoe dan wél een goede lokale omroep op poten te zetten.
Conclusie van dit alles moet zijn dat de huidige bestuursleden hun boeltje moeten pakken door hun jarenlange bestuurlijke onkunde (en hun onmacht om de interne ruzies te keren). Wel is het ontzettend jammer voor de immer gedupeerde vrijwilligers die uren per week hun ziel en zaligheid in hun programma’s leggen (hulde voor jullie).
Hoe kun je een bestuur dan wegkrijgen uit een stichting? Heeft iemand daar een antwoord op? Want, gezien de berichten op deze weblog, functioneert dit bestuur niet echt.
Olivier Dhuysthergast is volgens mij Jan Boltjes. Maar dit terzijde….
Het wordt inderdaad een vrij zinloze discussie op deze manier. Veel oud vrijwilligers maken hier zo te zien graag van de gelegenheid gebruik om ‘oud zeer’ van zich af te schrijven.
Dat geldt ook voor mij. Een constructieve oplossing voor een ‘doorstart’ zou ik ook niet kunnen en zelfs niet willen geven.
Wat is de mening van de gemeente in deze kwestie?
@Vico Ik denk dat de mensen uit de politiek zich de ogen uit hun kop schamen dat ze elk jaar maar weer geld geven aan stadsradio met zulke resultaten. Daarom reageren ze niet op de inhoud hier, is hun schuld dat ons geld erheen gaat.
Behalve dan Mirjam van der Pijl die terecht begint over de vorm, de taal dus.
Was het niet P v Asten die Jan B. bij stadsradio haalde.Of is het nu Olivier ?
Wolfman Jack
Ach ja…., weet je nog wel: Peter van Asten. Verzamelde meer ruzies en onenigheden binnen Stadsradio Helmond dan Patricia Paay aan botoxbehandelingen in haar hele leven.
Het was meen ik in 1999 en Stadsradio Helmond zou live aanwezig zijn bij de Ronde Van Stiphout. Achter de microfoons in het Aambeeld Arnold Otten en Luuk de Graaf terwijl er iemand semi-live over het parcours zwierf, de productie was in handen van coördinator Peter van Asten en dan wist je het wel. Er ging gegarandeerd van alles mis, er niets was geregeld en de medewerkers werden aan hun lot in het Aambeeld overgelaten. Tot stijgend verdriet van Arnold Otten en Luuk de Graaf. Arnold bleef redelijk rustig (dreigde slechts één keer de microfoon kapot te slaan) en tot stijgende verontwaardiging van Luuk (deze dreigde het hele Aambeeld te gaan slopen), dit alles uit ongenoegen over de opzichtig falende coördinator Van Asten.
De luisteraars was een uitzending van de gehéle Ronde van Stiphout beloofd, inclusief winnaar. Een winnaar die meestal zo rond de klok van 22.30 uur bekend is. Begonnen werd om 14.00 uur met de uitzending maar zo tegen etenstijd (18.00 uur) werd Van Asten onrustig.
'Héé verrek, daar loopt Greg LeMond, die wil ik voor de microfoon hebben!’ aldus de opgewonden wielerfanaat Luuk de Graaf. Greg slenterde onopgemerkt (behalve voor Luuk) voorbij het Aambeeld, had zichtbaar een goed humeur en tijd over. Dat zou een stunt zijn, de tweevoudige winnaar van de Tour de France exclusief voor Stadsradio Helmond! Luuk werd bijna gek van vreugde, Arnold repeteerde alvast een paar vragen voor het interview totdat…Peter van Asten ingreep. ‘Nee ‘we stoppen, we gaan naar huis, ik moet eten,’ aldus de coördinator. Die eindelijk enige krachtdadigheid vertoonde door alle stekkers uit het Aambeeld te verwijderen, de live-uitzending te beëindigen en Luuk de Graaf vastberaden en wit van woede vast begon met het slopen van de aanpalende percelen rondom het Aambeeld.
Peter van Asten? Je had niets aan die man maar je kon wel met hem lachen!
ben laatst in de Itterse straat geweest en werd er wel goed ontvangen , daar ligt het niet aan , nee de kneep zit hem in de groepen die er gevormd worden naar mijn mening . Dan als je een intergraal uitzending hebt is er een persoon die eigenlijk nog moet leren omgaan met mensen en niet de commandant spelen zeker niet als ze voor de eerste keer meegaan. Dat er structuur moet zijn is begrijpelijk maar dan wel op een redelijke manier en niet mensen afblaffen . I zelf doe nu een programma op internet wat zeker zo leuk is met muziek en nieuwtjes hier uit het nederlandse en omgeving Helmond wat best wel beluisterd word en aan de reacties die ik krijg vanuit zowat de hele wereld slaat dat dus toch wel aan . Er zijn namelijk Helmomders over de hele wereld te vinden die dan spontaan reageren. Natuurlijk is de stadsradio heel belangrijk en zou best wel eens beter gepromoot kunnen worden , bv schrijf eens bedrijven aan en laat ze een lijst invullen van verzoeknummers die je dan draait tijdens dat ze aan het werk zijn , (een soort arbeidsvitamine ) zo maak je ook nog eens reclame , als ik zie dat het op maandag avond wel goed gaat met country en dat heel professioneel gaat en nog leuk ook met allerlij achtergrond informatie en na dat programma ook nog dat is voor mij radio maken . die mensen zijn echt serieus bezig en dat is wat men wil , maar nu is mijn vraag aan jullie waarom niet overdag uitzendingen maken , oh ja geld he ik weet het maar laat b en w eens goed zien wat jullie in je mars hebbem door overdag het te laten horen dat jullie het waard zijn en Helmond niet zonder kan en mag , Ik ben bereid on daar ook mijn energie in te steken maar dan moet je wel een redelijke kans krijgen , groetjes en veel sucses en b en w het is ook in jullie voordeel he want jullie krijgen toch ook aandacht door discussies ( verkiezingen live ) HELMOND VERDIEND DE STADSRADIO .
@ Martien H.
En u bent succesvol door de eerste klas voorbereidend kleuteronderwijs gekomen?
Oprecht gefeliciteerd!
@olivier en andere azijn zeikers.
Jullie laan totaal de plank mis. Alleen zeiken over wat er mis is gegaan, wat er kut is aan de radio, wat een tering bestuur bla bla bla. Gefeliciteerd, jullie hebben een platform gevonden om je frustraties uit het verleden te ventileren. Hopelijk lucht het op.
Helpt het er aan mee dat de helmonders een goede radiozender/tv kanaal verdienen?
Wat kunnen de Helmonders, belanghebbenen en beleidsmakers met deze informatie? Helemaal niets.
Wordt volwassen, als je vindt dat Helmond een goede radio verdient, denk daar graag aan mee. Maar ga vooral geen oude koeien uit de sloot halen. Daar komt niemand verder mee. Kijk verder en niet terug in het verleden. Aan het verleden kun je niets veranderen, de toekomst wel.
Het huidige bestuur geeft nu aan dat zij ook verder willen in de toekomst, het verleden een plaatsje willen geven in de geschiedenisboeken en de binding met de Helmonders groter willen maken. Daarvoor is een publiekelijke discussie erg handig voor. Maar wel met inhoud, geen gekrakeel van oud zeer.
Ja, het niveau van deze discussie laat je wel twijfelen aan Helmond. Maar bij alle – terechte – vragen over de opstelling en handelswijze van het bestuur van de Stadsradio, zouden we bijna vergeten dat het gemeentebestuur ook wel wat uit te leggen heeft. Jean Cat (en niet Koen) heeft daar al eens eerder op gewezen. Daarom hier een citaat van de website van het Commissariaat voor de Media:
* de bekostiging dient op zodanige wijze te geschieden dat op lokaal niveau in een toereikend media-aanbod kan worden voorzien;
* de bekostiging dient op zodanige wijze te geschieden dat de continuïteit van bekostiging is gewaarborgd.
* De VNG heeft in de Ledenbrief van 29 april 2009 (Lbr. 09/055) haar leden aangeraden in de begroting 2010 rekening te houden met hun wettelijke verantwoordelijkheid voor de bekostiging van de lokale media-instellingen. In lijn met een door de Tweede Kamer aangenomen motie (TK 2008-2009, 31 804, 59) heeft de VNG daarbij aangegeven dat als uitgangpunt € 1,30 per woonruimte (plus index) kan worden gehanteerd. Dit is de omvang van het bedrag in 2009 (€ 9,9 miljoen) dat na de fiscalisering van de omroepbijdrage in het Gemeentefonds is gestort. Het staat het gemeentebestuur uiteraard vrij met een hoger bedrag bij te dragen aan het functioneren van de lokale media-instelling.
Ben tegenwoordig 1 dag in de week actief voor de gemeente Asten, waar team communicatie steeds meer gaat samenwerken met lokale omroep SIRIS. Daar zou het grote Helmond eens een voorbeeld aan moeten nemen 🙂 Meer dan 100 medewerkers heb ik me laten vertellen, gepassioneerde mensen die overal voorop staan en goede bijdragen leveren in audio en video. Goede website hebben ze trouwens ook.
Zo kan het dus ook 🙂
Vermakelijke discussie hierboven trouwens 🙂
@ GvN
Beste GvN. Als ik tussen de regels door lees wilt u van de gemeente Helmond kennelijk een ruimhartiger subsidie voor Stadsradio Helmond. U baseert dit op een aantal artikelen vanuit de VNG.
Bedenk dan, beste GvN, dat de VNG hiermede de lokale omroepen in ons land bedoelt. En Stadsradio Helmond is géén lokale omroep! Ik herhaal: Stadsradio Helmond is géén lokale omroep. Stadsradio Helmond is het clubhuis voor enkele vrijwilligers die ook eens een plaatje willen draaien. Voor wie? Voor zichzelf. Tja, als de gemeente Helmond dáár geld aan wil besteden staan straks gegarandeerd de vrijwilligers van Dijkse Boys of Helmond Sport óók bij de gemeente op de stoep met de vraag om een gulle bijdrage.
U twijfelt? U denkt dat bij Stadsradio Helmond tientallen vrijwilligers zich dagelijks inspannen om Helmond te voorzien van een goede lokale omroep? Nou goed, dan moet u het maar zelf weten en presenteer ik u de programmering van Maandag. Houd u vast:
0.00-7.00 MUZIEK UIT DE COMPUTER!, 7.00-9.00 Sport op zondag (herhaling), 9.00-19.00 MUZIEK UIT DE COMPUTER!, 19.00-21.00 Country Style, 21.00-22.00 Helmrock, 22.00-0.00 MUZIEK UIT DE COMPUTER!. (Volgens officiële opgave Stadsradio Helmond).
Dus één programma (Sport op zondag. Herhaling), één programma Country Style en één programma Helmrock, gepresenteerd door vrijwilligers. Wat staat hier tegenover? Maar liefst 19 (!) uur muziek uit de computer. Ik herhaal: 19 (!) uur MUZIEK UIT DE COMPUTER!. Muziek veelal door Stadsradio Helmond ingekocht van derden én muziek waar Stadsradio Helmond voor wordt betaald door derden (!).
Beste GvN: dáár zou de overheid subsidie aan moeten verlenen?
wij gaan er voor
Veel van de reacties hierboven benaderen aardig de waarheid, vooral die van Olivier Dhuysthergast is zéér treffend. Mijn echte naam is Theo de Haan. Theodorus Niemeijer is sinds 1978 mijn pseudoniem, het is ontstaan in de voor mij succesvolle periode als Radio Santa Maria in de piratentijd die ik beleefde van 1978 tot 1988 in Eindhoven en Helmond.
Daarna kwam ik in 1989 voor de eerste keer bij SLOT terecht, destijds onder leiding van Peter van Asten die programmaleider was. Het was in die tijd al een rotzooitje waar geen enkel beleid was onder een toen al incompente voorzitter en zijn bestuur. Ik herinner me dat ik om bijna dezelfde redenen voor de EERSTE keer ben vertrokken in 1990 en later nog eens in 2006. Goed Verstaanbaar en Schlagerbox was een populair programma op de Zondag tussen 11.00 uur en 14.00 uur. In al die jaren moest telkens mijn programma wijken voor de belangen van zgn. ‘radiomakers’ waarvan er enkelen deel uit maakte van het bestuur van SLOT RADIO. In 1991 werd ik teruggehaald door Peter van Asten, de voorzitter was op dat moment ene Maarten Coolen, die naam vergeet ik, net als die van Jan v.d. Zanden, ook niet snel. In 1992 zou SLOT veranderen in Stadsradio Helmond en ‘we’ kregen op 27 Maart 1992 eindelijk een etherfrequentie (107.2). Dat moest gevierd worden. Er werd mij gevraagd, gezien mijn connecties met veel artiesten, een feestavond in Zaal Vissers te organiseren. Dat heb ik zowat in mijn eentje gedaan. Ik mobiliseerde talloze behoorlijke grote artiesten die bijna gratis kwamen optreden. Vanwege mijn jarenlange promoting voor hen deden ze dat graag. Reclame boekjes en posters/flyers werden gratis gedrukt en kaartjes gingen voor 10 gulden als warme broodjes over de toonbank. Ik herinner me dat Zaal Vissers uit zijn voegen barstte toen de tent vol zat met ruim 1200 mensen en er nog eens 150 personen buiten stonden die niet meer binnen mochten. Het was wel één van de mooiste avonden die ik mocht beleven in mijn bestaan als radiomaker en presentator. Dat kunnen o.a Arnold Otten, John van Asten en Peter van Asten beamen, zij waren hier getuige van. 3000 gulden haalde ondergetekende op voor SLOT uit deze avond en de voorzitter Maarten Coolen was nog te beroerd om in mijn programma op de zondag dit bedrag persoonlijk in ontvangst te komen nemen.
Dit is nog maar één voorbeeld uit een reeks van chaotische toestanden in en om de programma’s en….het beleid van Stadsradio Helmond. Gegriefd ben ik daarna in 1992 voor de TWEEDE keer vertrokken met de gedachte dat ik niets meer met radio te maken wilde hebben in Helmond. Dat heeft 9 jaar geduurd, totdat Ruud Siebons (ook vaak verguisd) die er ook al jaren programma’s maakte bij mij in 2001 aan de deur stond of ik a.u.b terug wilde komen. Ze hadden immers een ander en beter bestuur, nu zou alles op rolletjes lopen. Er werd wéer geschreeuwd om een programma dat Goed verstaanbaar en Schlagerbox heette. Ik kwam na zwaar beraad en een behoorlijk pittig gesprek wéér terug in september 2001. Dit keer onder de leiding van programmaleider Mart Heldens die tot mijn groot verdriet korte tijd later door een stelletje malloten van vrijwilligers werd weggepest. Dit omdat hij zich ergerde en een aantal opmerkingen maakte over het feit dat er zich regelmatig een aantal lieden te buiten gingen aan behoorlijk drankgebruik in de kantine en studio. Stadsradio Helmond stond toen onder de bezielende leiding van Jan v.d Zanden, Willy v.d Linden en nog een aantal clowns die het theoretisch aardig voor elkaar hadden, maar in de praktijk geen enkele kijk hadden op het radiogebeuren.
Er zijn maar een aantal personen geweest die ik heb gekend als integer en waardige radiomakers. Ik wil ze u graag noemen: John van Asten – weggepest, Ruud Siebons – weggepest en gegriefd opgestapt,
Mart Heldens – weggepest en gegriefd opgestapt, Jan Boltjes – geriefd opgestapt en er zijn er wel meer……
Ik stapte uiteindelijk op in 2006 omdat mijn programma moest wijken voor het Klassieke programma dat toen werd uitgezonden van 10 tot 11.00 uur op Zondagmorgen. Goedverstaanbaar en Schlagerbox, zo bleek uit een enquette gehouden door de Gemeente Helmond, bleek samen met het sportprogramma het meest beluisterd te zijn in de regio. En toch moest het programma opschuiven naar de middag omdat men bij Klassiek geen enkele concessie wilde doen. Onder leiding van clown v.d. Linden ging dat al jaren zo. Alles bij de omroep moest wijken voor het Klassieke programma. Nogal logisch omdat de belangen van de mensen die in de Kerk en gemeente zaten/zitten behoorlijk verstrengeld waren en daarmee was voor mij de maat vol. Het riekte overduidelijk naar onrechtmatigheid.
Er zat en er zit nog steeds geen bezieling en een goed verband in deze omroep. Ze heeft wat mij betreft al heel wat jaren geen enkele levensvatbaarheid meer en derhalve geen bestaansrecht. Een behoorlijk aantal programma’s zijn in het algemeen zeer slecht en een aantal presentatoren zitten qua presentatie behoorlijk onder niveau. Ook is de muziekkeuze, vaak house en computermuziek, zeer belabberd en wordt geen enkele rekening gehouden met dà t wat leeft in de samenleving op dit gebied in Helmond. De omroep zit vol met met herhalingen zoals al eerder hier beschreven. Het is vaak gewoon niet om aan te horen. Wat deze omroep nodig heeft om te kunnen blijven voortbestaan is een bestuur dat dicht bij de mensen en hun programma’s staat, in alle opzichten. Een bestuur met kennis van zaken, met een programmaleider die het hart van een echte radiomaker heeft. Daar is tot nu toe bij Stadsradio Helmond geen enkele sprake van geweest, zeer triest voor een stad als Helmond.
Tenslotte verwijs ik u eens naar mijn site omdat Goed Verstaanbaar en Schlagerbox nooit heeft opgehouden te bestaan. Het is sinds 2007 te horen via http//www.goedverstaanbaar.nl U kunt daar via één van de emailadressen reageren.
T.G. De Haan, alias Theodorus Niemeijer, ex medewerker Stadsradio Helmond.
Ik was nog iemand vergeten aan wie ik goede herinneringen heb overgehouden. Dat zijn Vico en Patricia. Met de genoemde mensen in mijn bovengenoemd bericht en nog een aantal cababele personen zou een herstart van een nieuwe Stadsradio wel degelijk mogelijk zijn. Maar dan za eerst de boel schoon geveegd moeten worden daar, bestuur weg, maar óók alle egotrippers weg die alleen maar voor zichzelf bezig zijn. Dus eigenlijk zou je met een schone lei opnieuw moeten beginnen. Wellicht dat het dan nog zou kunnen, alhoewel ik denk dat dit een utopie is…………Vind maar eens een paar goede! mensen die alle neuzen op één lijn krijgen. En vind maar eens echte goede radiomensen die weten en ook aanvoelen wat er in de samenleving leeeft, in alle doelgroepen, óók de ouderen die vaak vergeten worden als het gaat om bv de muziekkeuze van de luisteraars.
@ Theodorus, deel 1.
Beste Theo, jouw reactie is zoals altijd Goed Verstaanbaar.
Zullen we, om de lezers van dit weblog nog meer te plezieren met de stupide strapatsen van ‘Het Bestuur’ van Stadsradio Helmond, ook nog eens dit verhaal neerschrijven? Zoals je weet komt alle muziek bij Stadsradio Helmond uit een computer. Deze computer was de hardware, de software in de computer was ooit eens bijeen geschreven door een commercieel bedrijf. En dit commerciële bedrijf wilde geld zien voor de software onder het motto: geen geld? Geen muziek!
Een medewerker van Stadsradio Helmond verzorgde iedere dag tussen 17.00 en 18.00 uur een programma met nieuws uit Helmond. Ja, kom daar tegenwoordig nog maar eens om bij Stadsradio Helmond, maar dat is een ander verhaal. De medewerker kwam met een stapel nieuws onder de arm naar de studio om de voorbereidingen voor het nieuwsprogramma te starten. Wat denk je? Het commerciële bedrijf (ook niet gek!) had een tijdsduur in de software verstopt binnen welke periode ‘Het Bestuur’ de rekening diende te betalen. En die tijdsduur was verlopen, er was niet betaald door ‘Het Bestuur’ en er was dus geen radio. Medewerker met o.a. twee leuke primeurtjes witter en heter dan witheet probeert ‘Het Bestuur’ aan de telefoon te krijgen. Tevergeefs. Medewerker, hoewel witheet niet helemaal gek telefoneert met het softwarebedrijf en weet dankzij oude-jongens-krentenbrood gedaan te krijgen dat softwarebedrijf hem vertelt hoe toegang te verkrijgen tot en ín het computerprogramma. ‘Maar dan moet Stadsradio Helmond ons uiterlijk deze week wél betalen’, aldus boos softwarebedrijf. Medewerker denkt: de dood of de gladiolen, ‘Het Bestuur’ kan de boom in, belooft dit en het nieuwsprogramma met twee primeurtjes kan ternauwernood om 17.00 uur de lucht in.
De medewerker, normaal een koele onaangenaam koude kikker, had daarna enig nadeel van hoge bloeddruk.
Groeten, Olivier.
@ Theodorus, deel 2.
We gaan nog maar even door over ‘Het Bestuur’, wij zijn nu toch eenmaal bezig . Dezelfde grappen met de software herhaalden zich nog enkele malen totdat ‘Het Bestuur’ besloot er iets aan te doen. Ja! Er werd om de medewerker te ontlasten een bestuurslid aangewezen die zich speciaal met de softwareproblematiek zou bemoeien. Volgens de geruchten ene Jasper. Jasper kon bij problemen dag en nacht gebeld worden, ‘graag zelfs!’ Dus toen zich op een dag het eerste klusje voor Jasper aandiende (naar verluidt was er natuurlijk wéér niet betaald) werd Jasper opgetrommeld. ‘Ja, dat is potverdikkeme nou toch ook betreurenswaardig, vervelend en jammer maar ik zit hier in Londen’, aldus bestuurslid Jasper. Leuk voor Londen, leuk voor Jasper maar Jasper was op dat moment echt nodig in Helmond!
Gelukkig gelukkig was daar John van Asten. John gaf ziel en zaligheid voor Stadsradio Helmond (eerlijk is eerlijk) en John wilde wel even komen helpen. Probleem was dat John het brood verdiende als servicemonteur, John had nog twee kapotte verwarmingsketels van klanten te repareren maar indien die ketels weer draaiden zou John komen. En John kwam! Wéér een uitzending op het nippertje gered!
Ten overvloede: John van Asten was ‘een gouden pik’. Talloze malen, indien bestuurslid Jasper dan weer in Parijs, Milaan, New York of in een ander gehucht verbleef kon Stadsradio Helmond altijd voor honderd procent tussen een kapotte verwarming of een defecte airco op John van Asten bouwen. Dat Stadsradio Helmond om onverklaarbare redenen nog altijd in de lucht is mag voor een groot deel worden toegeschreven aan John van Asten.
Vanzelfsprekend (je kon er op wachten) was ‘Het Bestuur’ niet gediend van dit eigenzinnige optreden van John en werd de pest- en sarmethode door ‘Het Bestuur’ gebruikt om John weg te treiteren. Hetgeen lukte. Einde John. Dag John. Bedankt John!
Groeten, Olivier.
Lieve mensen,
Laat ik zeggen dat het in algemeen belang van de stad Helmond een groot gemis is, was en altijd wel zal blijven, dat er nooit een volwaardige stadszender heeft bestaan, die volgens alle normen en waarde, die er staan voor het exploiteren van een lokale omroep functionele op de doelgroepen gerichte uitzendingen kon brengen.
Slechts een handjevol puberale bestuurders, dacht dat hun kindje, het speeltje was om hun populariteitslus te bevredigen. Niet wetende en denkende aan het algemeen belang van een radiostation, waar een gemiddelde stad in Nederland trots op zou zijn. Hun machtspositie misbruikende voor slechts het innen van subsidies die vaak door veel verdraaiingen binnen bleef komen en hun huid verkopende aan commerciële zenders om daadwerkelijk het speelgoed wel enigszins up to date te houden, met behulp van vaak zeer goed welwillende medewerkers die meer inzet toonde dan dat de Heren van het bestuur zinde, omdat hun eigen waarde en aanzien hierdoor werd aangetast.
Initiatieven die hiertoe leiden werden zo weggezet, dat het er moest lijken dat het bestuur de bedenker en opdrachtgever was. Als achteraf dit dreigde te mislukken werden andere middelen aangewend om de vrijwilliger maar zo zwart mogelijk te
maken.
Lieve mensen, zo werd jaren lang het belang van U, voor U als bewoner van Helmond gediend door semi-gefrustreerde ambtenaren, die zoekende waren naar lof eer en credits die ze via andere wegen niet meer konden en kunnen verdienen.
Ik hoop dan ook oprecht uit mijn hart, dat er binnen de samenleving van Helmond een groep goed gemotiveerde mensen het initiatief op een zeer volwaardige manier weet over te nemen, zodat de dienstbaarheid van de lokale omroep voor Helmond, uiteindelijk een geloofwaardige goed functionerende en kwalitatief hoogwaardige omroep kan worden, waar de gehele samenleving van Helmond profeit van heeft.
Wie weet, zijn deze mensen nog te vinden en wie weet willen er mensen met dit belang voorop uit vroeger tijden zich daar wel weer bij aansluiten. Ik zal een van de eerste zijn, die hierin mijn goede wil alsnog wil tonen.
Helmond, 17-10-2010
Ruud Siebons
@ Olivier,
Dank je wel voor je oprechte, open en eerlijke berichtgeving. Inderdaad: John van Asten was een goudhaantje voor Stadsradio Helmond, sociaal, goedhartig en stond altijd klaar voor de omroep. Ik zie hem nog in ‘DE PAAL’ binnenkomen, ergens in 1989 als klein manneke, in mijn programma op de zondag. Hij was toen al gefascineerd van het hele radiogebeuren, waarin vooral de techniek hem enorm interesseerde. Ik heb me echt verbaasd hoe dat stelletje onverlaten in het bestuur het voor elkaar kregen om John van Asten en Mart Heldens weg te treiteren, ten koste van nog grotere onverlaten nl. de zgn. medewerkers die het zelf verdiend hadden om door de ramen naar buiten gedeponeerd te worden. En laten we vooral ook Gerard Brugmans niet vergeten voor zijn jarenlange tomeloze inzet.
Dank je wel ook Ruud Siebons voor je naar waarheid opgestelde berichtgeving. We gaan het één en ander maar eens afwachten en het zou goed zijn als na 1 Dec. de kraan dicht gaat en iedereen, maar dan ook echt iedereen z’n biezen kan pakken. Je kan dit ook niet langer de Helmondse samenleving aandoen, als er überhaubt nog sprake was van luisteraars de laatste tijd. Wie weet komen er dan andere mensen (terug) die het hart van bestuurlid op de goede plaats hebben. Een bestuur dat verstand van zaken heeft voor de Omroep, theoretisch en ook praktisch. Zij die affiniteit hebben met het radiogebeuren maar vooral een bestuur die een band schept met alle medewerkers en betrokkenheid toont. Maar ook medewerkers die er zijn voor de samenleving en niet in de eerste plaats voor zichzelf.
Dat heeft er al die jaren dan ook aan ontbroken. Want Helmond heeft een omroep nodig voor, door en met de samenleving. Als er nl. geen wisselwerking ontstaat groeit de afstand, dat is dan ook in alle opzichten gebleken. Wie weet komt er na December een wending voor een Omroep die door incompetentie wellicht ten onder gaat…….
Overigens Olivier, laat mij eens iets weten via mijn mail, omdat ik sterk de indruk krijg dat ik je ergens van ken. De inhoud van je briefing doet me denken aan iemand aan wie ik goede herinneringen heb overgehouden.
Theodorus Niemeijer
http://www.goedverstaanbaar.nl
Email: [email protected]
Deel 1.
Het is zondag, wasdag. Of beter gezegd: de vuile wasdag. De stinkend vuile wasdag van Stadsradio Helmond. Hierboven heeft u meermalen kunnen lezen hoe bedreven ‘Het Bestuur’ was in het sarren, treiteren, pesten en ander ongerief van de medewerkers die het waagden hun kopje boven het maaiveld uit te steken. Weet dat de huidige voorzitter (a.i.) hier naar hartelust aan deelnam, maar dat had u al begrepen.
Maar goed, terzake! De medewerker die iedere dag tussen 17.00 en 18.00 uur een veelbeluisterde nieuwsuitzending maakte werd plotsklaps geconfronteerd met ene Jan. Deze Jan was door Jan van der Zanden als nieuw bestuurslid ingehuurd om het speciaal voor de nieuwsmedewerker onmogelijk te maken zijn dagelijkse programma te maken. De nieuwsmedewerker had bijvoorbeeld dagelijks de omroepcel nodig, waarin de voor een journalist broodnodige telefoons en opname-apparatuur stonden opgesteld. Wie schetste de verbazing van de nieuwsmedewerker toen deze omroepcel plotsklaps bezet werd gehouden door Jan die hier (ondanks dat er voor hem voldoende andere ruimte aanwezig was) zijn klassieke muziekprogramma ging monteren. Daar zat Jan ingespannen te luisteren naar Brückner, Strawinski of Rachmaninof terwijl de nieuwsmedewerker stond te popelen aan de slag te gaan voor het Helmondse nieuws van die dag. Toen bleek dat de nieuwsmedewerker weinig onder de indruk was van de pesterij (hij had gekkere dingen in zijn leven meegemaakt) werd door ‘Het Bestuur’ een nieuwe list verzonnen. De nieuwsmedewerker kan nu (in 2010) in allerhande kroegen nog altijd smakelijk verhalen over zijn live-interview met oud-wethouder Toon van de Vorst toen de deur van de omroepcel werd geopend en de klassiek geschoolde Jan de ruimte betrad. Met een toeter aan de mond uit welk instrument de klassiek geschoolde Jan een deel uit het werk van Wagner wist te ontlokken. Keihard! Dwars door het live-interview met Toon.
Waarna klassieke Jan een knietje en een schop tegen de schenen in ontvangst mocht nemen en de omroepcel aan zijn stropdas werd uitgeslingerd. Samen met zijn toeter.
Ja, aldus de nieuwsmedewerker, zo moet je dat soort gasten van het bestuur aanpakken, anders luisteren ze toch niet.
Deel 2.
Natuurlijk liet het bestuur deze nederlaag niet onopgemerkt aan zich voorbij gaan. Onder leiding van voorzitter Jan van der Zanden werd een nieuwe list verzonnen. De nieuwsmedewerker stond bij Jan van der Zanden toch al in een kwaad daglicht omdat deze medewerker het waagde objectief nieuws te presenteren. Objectief, waarbij de PvdA van Jan van der Zanden als daartoe aanleiding was stevig werd aangepakt. En dat zinde Jan van der Zanden allerminst. Klassiek is de jaarvergadering van de PvdA waarbij de voorzitter van Stadsradio Helmond (Jan van der Zanden) als enige (!) bezwaar maakte tegen de aanwezigheid van de nieuwsmedewerker van nota bene zijn eigen omroep.
Maar goed, terzake! Het nieuwsprogramma duurde van 17.00 tot 18.00 uur. Daarna kon de nieuwsmedewerker snel naar huis, even een neutje drinken en snel wat eten want om 19.30 moest hij (om nieuws te vergaren) weer aanwezig zijn bij een vergadering ergens in de stad.
Dus werd het veelbeluisterde nieuwsprogramma door ‘Het Bestuur’ verschoven naar de weinig populaire tijd tussen 18.00 en 19.00 uur en werd de tijd tussen 17.00 en 18.00 uur benut voor Muziek Uit de Computer.
Maar nog altijd gaf de nieuwsmedewerker geen krimp.
Het nieuwsprogramma werd iedere dag herhaald tussen 23.00 en 24.00 uur. En waarachtig, ook nu weer veel luisteraars. Totdat iemand (naam en rugnummer bekend) opmerkte dat de tijd tussen 23.00 en 24.00 ook benut zou kunnen worden voor folkloristische shahilitakkerdetak muziek uit de 16e eeuw. Zodat Jan van der Zanden opgelucht de ruimte kon geven aan een tot nu toe onbekend meesterwerk van folkloristische shahilitakkerdetak muziek uit de 16e eeuw, op een typemachine (!) vertolkt door een Congolese neger uit Oostenrijk en de herhaling van het nieuwsprogramma opgelucht de strot kon omdraaien.
Dat was het moment waarop de nieuwsmedewerker plotseling warme belangstelling begon te krijgen in de aankoop van roestige botte messen om deze messen (louter voor de grap) eens terloops in een bepaald lichaamsdeel van ‘Het Bestuur’ uit te proberen. Gelukkig kwam de nieuwsmedewerker dank zij liters jonge jenever tot de slotsom dat dit niets zou oplossen.
En nog altijd gaf de nieuwsmedewerker in de strijd tegen ‘Het Bestuur’ geen krimp.
Geachte Bestuurders van Helmond;
Subsidies kunnen en mogen slechts verstrekt worden aan instanties die hun integriteit bewezen hebben als ik me niet vergis. En dit laatste is hoe je het ook wendt of keert nu niet het geval bij de Stichting Lokale Omroep en TV Helmond. Of toch? Want is het niet de omroep die via een ingenieuze constructie met diezelfde gemeente de bevolking d.m.v. t.v. uitzendingen op de hoogte houdt van het belangrijkste gemeentelijke nieuws waarvan men denkt te weten dat u het niet weet, omdat u dit niet al weken eerder in de weekbladen heeft/had kunnen lezen.
Ja, ja, nieuws is nieuws zult u nu zeggen, maar waar is, was de omroep bij alle grote activiteiten die Helmond toch de laatste jaren op zijn conto heeft geschreven om de stad in velerlei opzicht positief op de kaart te zetten?? Slechts een enkele keer rukte er een team van goed gemutste vrijwilligers op uit om een productie tot stand te brengen die en laat ik er welbij vertellen niet een gemeentelijke voorlichtingsproductie was, bij ons in de huiskamer te brengen. Maar goed we dwalen weer te veel af in de zich al jaren negatief uitdraaiende spiraal van ongeloof van de plaatselijke omroep.
Gemeente, ik wil u dringend verzoeken om de gelden die beschikbaar zijn voor de subsidie van de lokale omroep, niet over temaken op hun rekening, daar u zelf in alle verslagen als u ze zorgvuldig toetst aan de waarheid kunt opmaken, dat de Stichting S.L.O.T. in een positie verkeerd die gezien mag worden als een constructie, die slecht op papier al jaren een wanhopige poging doet het bestaansrecht aan te tonen. Met als resultaat dat u als gemeente hier jaarlijks alsnog uw goedkeuring aan heeft gegeven waardoor de OLON. Met enige reserve, de stekker er niet uit kon trekken, omdat die er al lang achter waren, dat alle normen en waardes voor het bestaansrecht van de omroep totaal genegeerd werden.
Dit in acht nemende zou ik U als gemeente dan ook dringend willen verzoeken om ook de vergunning in te trekken, en deze pas weer uit te geven op het moment, dat er een daadkrachtige nieuwe organisatie wordt neergezet, die in de gehele breedte van wat een omroep moet zijn aan alle eisen voldoet. Zo niet, dan denk ik, dat u beter de gelden die vrijkomen uit het niet verstrekken van de subsidie aan de Stichting Lokale omroep en Tv Helmond beter kunt besteden aan een beter oudere beleid in onze stad.
Vriendelijke groet:
Ruud Siebons
@ Ruud, Olivier, Vicco, Theodorus en andere critici,
Als relatief buitenstaander lees ik dit toch wel graag. Al dat oud zeer van wat er nou mis is met de radio. Volgens mij zoals ik lees wel degelijk terecht en het schuld van het huidige bestuur?
Volgens mij is het huidige bestuur op zoek naar opvolging cq vervanging.
Ik wil u allen een vraag stellen: Stel dat er een compleet nieuw bestuur komt met frisse inzichten en die zich volledig gaat richten op de binding met Helmond, vrijwilligers koesteren en begeleiden ed. Kortom alles wat nu niet goed is, dan wel goed doen.
Heeft u er dan wel vertrouwen in? Mogen de belasting centjes (wat wettelijk verplicht is na de vergeven vergunning) dan wel naar een club mensen die er wat moois van gaat maken?
Ik zou dat graag van u willen weten, kunnen we de discussie een andere wending geven.
@ Peter,
Nee laat die discusie nou gewoon doorgaan. Op dit moment kijk ik wel 20 keer per dag uit naar nieuw vermaak. De oude tijden herleven. Olivier, laat de vlammen loeien. (uh, maar niet letterlijk dan).
In mijn reactie wat het ED op vrijdag 11 okt. j.l heeft gepubliceerd is een fout geslopen. Er staat dat ik oud-bestuurslid zou zijn. Dat ben ik natuurlijk nooit geweest. De strekking van het art. was : “SLOT moet veel professioneler. De tijd van enkel plaatjes draaien is nu echt voorbij”. Hierbij reageerde ik op het art. cq oproep van de Dhr.Groenendal (voorzitter a.i) in dezelfde krant.
Bovenstaande stelling is natuurlijk een veel interessantere discussie dan ‘galspuwerij’. Een moderne lokale media-instelling bestaat tegenwoordig uit radio-tv en internet. Eerdere sprekers hebben het enkel maar over ‘ De Stadsradio’.
Lokale Omroep Helmond (zo noem ik het liever) heeft enkel bestaansrecht met een vakkundig bestuur, een goed personeels/vrijwilligersbeleid en een inhoudelijk goed lokaal programma. Een lokale media-instelling vergt anno 2010 nu eenmaal meer professionaliteit dan bijv. een biljartvereniging (sorry biljarters) zonder afbreuk te doen aan haar vrijwilligerstaak.
Ook vrijwilligers kunnen ‘professioneel’ werken, maar wel in heldere kaders. Dagelijks zijn vele lokale omroepen bezig met het maken van goede programma’s. Kijk maar eens hoeveel ‘pareltjes’ van lokale omroepen er doorstromen naar de landelijke omroepen, oa Sasha de Boer, Joris Linssen, Edwin Evers, Jeroen Overbeek, Dione de Graaf en nog heel veel meer.
Ik ben erg benieuwd hoe de toekomst van de Lokale Omroep Helmond eruit gaat zien in deze ‘moeilijke’ tijden van bezuinigingen en bestuurswisseling.
Succes met de discussie, maar laten we het wel opbouwend houden.
Kees van Langen
VAN LANGEN MEDIAPRODUCTIES
http://WWW.LANGENMEDIA.NL
Heel sterk Peter,
Een aantal oud medewerkers waaronder ondergetekende zijn wel erg benieuwd hoe jij de evt. nieuwe situatie die dadelijk zou kunnen ontstaan, zou willen of kunnen gaan invullen. Ik kan me nl. herinneren dat toen jij wegging er nogal een behoorlijke rekening openstond die weggepoetst moest worden.
Wat dat betreft heeft het bestuur onder de bezielende leiding van Jan v.d. Zanden toch nog iets positiefs gebracht in al die jaren na jou. Deze financiele aderlating zou zeker nooit meer mogen gebeuren. Het had je overigens gesierd, als ik goed ben ingelicht, dat je op een later tijdstip was vertrokken met een achter gelaten saldo van plus 0, ten gunste van de Stadsradio, i.p.v. een schuld destijds ontstaan van om en nabij de 100.000 gulden.
Welnu, ik ben benieuwd waar dit toe gaat leiden voor de toekomst.
En Kees, dit is geen galspuwerij wat hier aan discussie is ontstaan. Het zijn de grieven van (oud) medewerkers en de realiteit van veel ontstane situaties die zijn mislukt bij deze omroep, door wanbeleid en incompetentie. En overigens, wat ik al eerder schreef, ook door gebrek aan betrokkenheid jegens de medewerkers en de daaraan gekoppelde programma’s die gemaakt werden.
Van professionele aanpak kan geen sprake zijn als Jan en alleman wordt binnen gehaald zonder een screening waarin duidelijk wordt of iemand wel geschikt is om bij een (Lokale)omroep te functioneren. De mensen die jij noemde en nu b.v bij de NOS werken zoals Sasha de Boer hadden het ook in zich om door te stromen………..
Met veel interesse lees ik sinds een aantal dagen deze discussie. Niet dat ik alle namen snap, maar het geeft mij en anderen een goed inkijkje sinds het fout ging ergens in 2000. En het heeft een groot Alo Alo gehalte, zelfs de krant geniet er van mee.
Hoeveel geld kreeg Stadsradio eigenlijk sinds 2000 van ons burgers.
Wat Ruud Sibons om 8.27 zei ben ik het mee eens. Geef het geld aan ouderen of jeugd of wat dan ook. Stadsradio kreeg kansen zat inmiddels!
Wel leuk trouwens dat veel oud-medwerkers opeens wakker zijn geworden uit een diepe slaap en nu op deze manier het woord tot elkaar richten. Echt hartverwarmend. Eens kijken of dit allemaal kan worden omgezet in de toekomst voor gerichte actie. Want dames en heren,letters zijn en blijven geduldig………………
Eerst een geruststellende mededeling: uw aller Olivier betreedt NOOIT meer de ruimten van Stadsradio Helmond. Dat hij hier op deze site zo af en toe wat te vertellen heeft moet iedereen dan ook maar zien als, nou ja, zoiets. Nog sterker: al kreeg Olivier een miljoen € aangeboden plus dagelijks de vrije beschikking over Tatjana dan nog zou Olivier WEIGEREN ook maar één voet in onverschillig welke studio waar ook ter wereld te zetten. Is Olivier dan rancuneus? Bejje gek, op mijn leeftijd ben ik nog slechts rancuneus op Wim Kok (PvdA) met zijn van mij gestolen kwartjes.
Dat is 1. Wat dan wel? Daarvoor heeft Olivier het volgende bedacht. Slechts met behulp van de gemeente zou Helmond misschien ooit nog over een lokale omroep kunnen beschikken. En dat betekent: SLOT opheffen zodat alle bestuursleden tot in de 8e graad van het toneel zijn verdwenen, ALLE vrijwilligers tot in de 4e graad de laan uitsturen met dank voor de bewezen diensten en pas daarna als het hele pand is ontlucht een soort curator aanstellen. Een van uit de gemeente opererende deskundige die een jaar de tijd krijgt te kijken of de zaak nog professioneel kan worden opgestart.
SLOT is van oudsher een PvdA-bolwerk, zoals bijvoorbeeld Peter van Asten, Arnold Otten, Mart Heldens, Jan van der Zanden en Renie Groenendaal. Onder leiding van Jan van der Zanden bleef de omroep nauwlettend onder leiding van de PvdA. Dat was, kunnen we nu rustig concluderen, geen succes. Nou ja, zeg maar een ramp. Een catastrofe. Nóg sterker: een weinig succesvolle catastrofale ramp. De gemeente moet, om ooit nog rust in de tent van SLOT te krijgen, afzien van een door vrijwilligers bestierde padvinderij en ronduit kiezen voor een professionele lokale omroep. Want dat is wat velen willen: een lokale OMROEP. En een dergelijk streven kan slechts succes hebben als er zich professionals mee bemoeien en geen vrijwillig gecastreerde hopmannen uit de plaatselijke padvinderij.
Hoe zit dat dan met de onafhankelijkheid van de omroep? Simpel: de nieuwsprogramma’s kunnen uitstekend functioneren onder een redactiestatuut waarbij de onafhankelijkheid is gewaarborgd, klaar is Kees. En de overige programma’s? Daarvoor moet de gemeente dan maar kijken in welke aandachtsgebieden er muziek, sport of ontspanning of weten u en ik veel wat te bedenken valt en voor al dat bedenken heeft de gemeente geld, een jaar de tijd en een kundige manager.
En wie zou die nieuwe manager dan wel moeten worden?
Peter Tielemans, wethouder. Noem mij enig argument waarom niet. Goed, Peter mag dan wel een arrogante kwijlebabbel zijn maar hij is opperwel in staat een stichting goed te besturen. Hij is écht niet gek. Of, een andere capabele vent? Thijs van Wetten, fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Helmond. Nu besef ik wonderwel dat Jan van der Zanden (PvdA) na het noemen van deze namen een rolberoerte van hier tot Tokio met overstappen in Wladiwostok en weer terug krijgt (sorry Jan) maar waar gehakt wordt vallen nu eenmaal spaanders.
Zo, dan gaan we de volgende keer weer ouderwets roddelen over Stadsradio Helmond. Ook leuk!
Heel goed neergezet Olivier, waarvan ik al wist hoe zijn woorden als glas over deze pagina zouden gaan snijden. Ik heb hier niets meer aan toe te voegen. Dà t wat Olivier verwoordt, daar heb ik hierboven al een poging toe gedaan. Alléén, ik kende nog niet alle namen uit huidige politiek waarvan ik in dit geval lokaal, maar ook regionaal en landelijk geen hoge hoed (meer) op heb. Maar…….wie weet zit er nog eentje uit het goeie hout gesneden tussen, eentje of meerderen die dit hel(llemond)se klusje zouden kunnen gaan klaren. Daarbij voel ik me net als Olivier vooralsnog niet aangesproken om er enige betekenis in te hebben.
Ik heb 10 jaar in totaal, eerst in De ‘PAAL’ en daarna Evertsestraat, meer dan genoeg radio gegeten. Met Goed Verstaanbaar Online heb ik als webmaster, programmamaker en presentator meer lol. Heel veel mensen van de doelgroep boven 40 jaar, waarvoor mijn programma bedoeld is, hebben nog steeds enorm plezier aan de muziek die hen dagelijks ter ore komt. En weet je beste mensen, ik heb in mijn huidige (radio)leven geen last meer van sommige mensen die ik bij de omroep heb leren kennen als op z’n Helmonds gezegd: trubbelzakken. Voor een Goed Verstaner betekent dat: Geestelijke terroristen die denken dat ze zich alles kunnen veroorloven ten koste van je eigen leefplezier. Zulke mensen is mijn advies, kun je het beste bannen uit je leven. Dat heb ik dan ook gedaan en ik moet zeggen, het leven wordt er een stuk aangenamer van.
Niet alleen in Helmond problemen:
http://www.ed.nl/regio/geldropmierlo/7478373/Bestuursleden-omroep-Geldrop-weg.ece
rtv de Peel, het nieuwe initiatief wat na 30 jaar eindelijk het verstofte SLOT moet gaan vervangen en het nieuwe gezicht gaat worden van de Helmondse samenleving en daarbij aangrenzende gemeente een warm hart toe wil dragen door ook de nieuws, cultuur, kunst en alle andere items onder de aandacht te brengen is opzoek naar m/v bestuursleden, die willen besturen en niet anticiperen in de programmering, naar medewerkers die onafhankelijk van politieke en geloofsgeaardheid hunprogramma's willen brengen voor een breed samengesteld luister publiek, naar programmaraad medewerkers die hun doelgroep op de juiste manier willen vertegenwoordigen.
Denkt U zich te kunnen voelen voor één van deze functies dan hopen wij u te zien op een nader te bepalen tijdstip na aanmelding via
[email protected]
@ruud
Begrijp ik dat je in Helmond de licentie van slot over wilt nemen?
Zozo. Er zijn hier meer mensen die meedoen aan deze discussie dan dat de radio aan luisteraars had. Trek toch gewoon de stekker er uit en gebruik het geld voor zinnige dingen zoals de ouderen of andere mensen die het moeilijk hebben.
Beste lezers, even een bericht uit de ambtelijkemolen datzeker niet bij iedereen bekend is. Het is even doorbijten in de onderstaande stekst, maar dan snap je misschien iets meer, over het al dan niet kunnen blijven bestaan van de omroep.
Veel lees plezier…..
Vragen van gemeenteraadsleden Gemeenteraad
Onderwerp:
Rapport Helmondse communicatiemiddelen; het oordeel van de
inwoners
Datum 9 februari 2010
Partij: HB
Bijlage: 4
Datum ingekomen brief: 10 februari 2010
Datum antwoord college: 30 maart 2010
Aan het college van burgemeester en wethouders van Helmond,
Afgelopen wekend mochten wij ter kennisname het rapport "Helmondse communicatiemiddelen; het oordeel
van de inwoners" ontvangen.
Wij hebben de rapportage aandachtig bekeken en het oordeel van de inwoners tot ons genomen.
Opvallend is dat van de 5 communicatiemiddelen een tweetal mediamiddelen zeer negatieve resultaten
scoort. Vooral het medium Stadradio Helmond, met slechts een aandeel van 3 % voor de gemeentelijke
informatie, scoort naar onze inzichten ondermaats. Een score die zeker ook geen recht doet aan de inzet
van de vele vrijwilligers waarop de Stichting SLOT een beroep kan doen. Naar onze inzichten is zij ook niet
in verhouding met de gemeentelijke financiële inbreng. Wij krijgen geen waar voor ons geld.
De TV-uitzendingen scoren een aandeel van 40 %, wat naar onze inzichten ook niet briljant is te noemen,
maar redelijk kan worden geacht. Kan dus veel beter!
De overige gemeentelijke communicatiemiddelen, zoals website, stadsgids en gemeentelijk tv-uitzendingen,
hebben, gezien de genoemde percentages een redelijke bekendheid / informatief gehalte.
Wel dient te worden opgemerkt dat jeugdigen en allochtone groeperingen minder vaak gebruik maken van
de gemeentelijke communicatiemiddelen.
Ook kan worden opgemerkt dat van de geënquêteerden alle communicatiemiddelen met een voldoende
worden gewaardeerd, waarbij de Stadsradio ook hier weer de laagste score wordt toebedeeld.
In zijn algemeenheid wordt geconcludeerd, dat tussen dit onderzoek en dat van een 6-tal jaren geleden,
nauwelijks of geen verbetering is te noteren.
Gezien de resultaten van deze enquête willen wij u de volgende vragen c.q. opmerkingen voorleggen:
1) Geconcludeerd wordt dat t.o.v. een vorig onderzoek geen of weinig verbeteringen zijn behaald?
Men scoort weliswaar, qua waardering, een voldoende (gemiddeld ca. 7,0 ), maar met name de
bekendheid en luisterdichtheid van bijv. Stadsradio en Stads TV verdienen absoluut verbetering.
Hoe verklaart u het feit, dat geen voortgang is gemaakt?
2) In de rapportage zijn "samenvatting en conclusies " opgetekend, maar geen stappen of
aanbevelingen waarmee verbeteringen kunnen worden gehaald. Op onderdelen worden in de
rapportage overigens wel "verbeterpunten" genoemd. Kunt u ook aangeven op welke aanbevelingen
kan / moet worden gerekend voor bijv. externe organisaties? Subsidies worden weliswaar
verantwoord ,maar in prestaties en te behalen doelen en missies, bestaat geen inzicht. Wij denken,
dat de 3-W's zoals we die binnen onze programmabegroting vaak hanteren, hierop zeker kritisch
moeten worden toegepast.
3) Kan niet de vraag worden gesteld of een score van 3 %, om aandacht te besteden aan de
gemeentelijke informatie op Stadradio Helmond, nog wel doeltreffend is?
4) Zijn de resultaten van Stads TV en Stads radio, zoals opgesomd in deze rapportage, voor uw
college geen reden voor verder onderzoek naar bekendheid en waardering. Mede gezien de
gemeentelijke middelen die jaarlijks hiervoor worden verstrekt. De vraag zou ook kunnen zijn of met
zo'n budget überhaupt wel goed en degelijke lokale radio en TV kan worden gemaakt?
5) De informatiepagina's in de Trompetter worden door minder lezers / bewoners gelezen. Het
percentage loopt terug van 64 naar 61 %. Is de conclusie c.q. stelling niet gerechtvaardigd, dat dit
lagere percentage mede te wijten is aan de veelgehoorde klacht over de bezorging! Ca 20 % geeft
zelfs aan, dat de Trompetter onvoldoende of niet wordt bezorgd. Onderschrijft u deze stelling? Zo
ja, zou een taakstellend bezorgingpercentage binnen de contracten niet aan de orde moeten zijn?
Gemeenteraad van Helmond Blz. 2
Bijlage 4
Ook zou naar onze inzichten de digitale versie van de Trompetter op de website van de gemeente
Helmond meer gepromoot moeten worden.
6) Het burgerjaarverslag wordt weliswaar hoog gewaardeerd maar wordt jammer genoeg slechts door
weinigen gelezen. Dat is ook jammer, gezien de tijd en energie die daarin wordt gestoken! Is dat
voor u reden om met dit burgerjaarverslag, dat geen verplichting meer is, te stoppen? Of broedt u
mogelijk op verbeteropties, zoals een goed leesbare, populaire en korte versie, die door de
Helmonders smakelijk kan worden geconsumeerd?
7) Hoe denkt u de doelgroepen jeugd en allochtonen meer te enthousiasmeren voor de gemeentelijke
informatiekanalen c.q. communicatiemiddelen? Wij denken dat deze vorm van non informatie, de
interesse en de algemene doelstellingen binnen een goed functionerende samenleving, zelfs
belemmert!
Om af te sluiten.
Wij onderschrijven uw mening op pag. 19 van het rapport dat wij niet mogen spreken over "algemene
tevredenheid" en dat we naar de inzichten van onze fractie moeten blijven investeren in (media)
communicatie. Communicatie is een van de fundamenten van een goed functionerende samenleving.
Wij wachten graag op uw antwoorden en wij zouden het als fractie absoluut voorstelbaar vinden om dit
onderwerp in een of meerdere raadscommissie eens nader te bespreken.
Met vriendelijke groeten
Fractie Helmondse Belangen
namens deze
Berry Smits fractievoorzitter
cc. griffier
media
Antwoord college van burgemeester en wethouders:
Naar aanleiding van uw bovengenoemde brief, delen wij u het volgende mede.
1. De uitzendingen van Stadsradio en Stads TV zijn de verantwoordelijkheid van de lokale omroep:
SLOT. Vragen over bekendheid en luisterdichtheid dienen in eerste instantie aldaar geadresseerd te
worden. Wel kan in opgemerkt worden dat de lokale omroep alleen analoog te beluisteren / bekijken
is en daarom last heeft van de voortschrijdende digitalisering van de kabelnetten.
2. De lokale omroep moet voldoen aan de eisen zoals die gesteld zijn in de mediawet. De lokale
omroep is daarbij een onafhankelijk instituut, waarbij geen aanvullende behalve de in de mediawet
gestelde voorwaarden en of eisen gesteld mogen worden.
De besteding van de subsidiegelden en de invulling van het tv-kanaal door SLOT is echter wel een
punt van zorg. Zie ook punt 4.
3. De stadsradio is een initiatief van de lokale omroep, waarbij de gemeente slechts fungeert als bron
van het nieuws. Of een bereik van 3% laag is, is moeilijk in z'n algemeenheid te zeggen gezien het
overweldigende aanbod aan radiozenders.
4. In de loop van 2010 moet het convenant met SLOT, de lokale omroep, worden herzien. SLOT heeft
gevraagd om meer (financiële) ondersteuning om verder te kunnen professionaliseren. De VNG
adviseert om de subsidies aan lokale omroepstichtingen te verhogen. De focus van SLOT ligt
momenteel vrijwel geheel bij de radio. Via het Tv-kanaal van SLOT wordt vrijwel alleen de
gemeentelijke uitzending van Gemeente Helmond TV doorgegeven. De vraag is in hoeverre SLOT
daarmee voldoende als onafhankelijk tv producent fungeert. Zie ook het overdrachtsdossier.
5. Uit het onderzoek kan niet worden afgeleid dat bij 20% van de respondenten de Trompetter niet of
onvoldoende wordt bezorgd. 5% geeft aan niet tevreden te zijn over de bezorging. Dit heeft verder
uiteraard wel de aandacht. Uit het reguliere overleg met de Trompetter blijkt steevast dat de uitgever
er hard aan trekt om dit percentage omlaag te krijgen.
6. Wij hebben op dit moment niet het voornemen om met het burgerjaarverslag (dat overigens nog
steeds wettelijk verplicht is) te stoppen. Het burgerjaarverslag is een middel, geen doel. Het doel is
om via rapportage aan de gemeenteraad de gemeentelijke dienstverlening, de burgerparticipatie en
de manier van omgaan met klachten en bezwaren te verbeteren. Op dit moment hebben wij hiervoor
Gemeenteraad van Helmond Blz. 3
Bijlage 4
geen beter middel dan het burgerjaarverslag. Om het ook de burger gemakkelijker te maken van dit
verslag kennis te nemen, publiceren we een verkorte versie in de gemeentegids, die huis-aan-huis
wordt verspreid.
7. We onderschrijven het belang om de gemeentelijke informatie voor alle doelgroepen te goed
ontsluiten. Om die reden worden de middelen regelmatig geëvalueerd en waar nodig aangepast.
Ook worden daarom de mogelijkheden van nieuwe media onderzocht, zoals YouTube en Twitter.
Wij hopen u hiermede voldoende te hebben geantwoord.
Burgemeester en wethouders van Helmond,
De burgemeester, de secretaris,
Drs. A.A.M. Jacobs. A.A.M. Marneffe RA.
En nog een die helaas heel niet veelgoeds temelden heeft tot 2015
Raadsvoorstel 15
Vergadering 2 februari 2010 Gemeenteraad
Onderwerp :
Representativiteitsverklaring SLOT
B&W vergadering : 22 december 2009
Dienst / afdeling : ST/CO
Aan de gemeenteraad,
Op 11 januari 2005 heeft het Commissariaat voor de Media aan de Stichting Lokale Omroep en Televisie
Helmond (SLOT) voor vijf jaar zendtijd voor lokale omroep toegewezen voor de gemeente Helmond. De
genoemde periode van vijf jaar eindigt op 11 januari 2010. Het bestuur van SLOT heeft het commissariaat
bij brief van 3 juli 2009 laten weten dat zij opnieuw in aanmerking wenst te komen voor een nieuwe
zendmachtiging in de periode 2010-2015.
Beleidsmatige context
Alvorens het commissariaat hierin een besluit kan nemen dient de raad een advies uit te brengen op grond
van artikel 2.62 eerste lid van Mediawet 2008. Centraal staat daarbij vraag of SLOT een
programmabeleidbepalend orgaan (PBO) heeft dat aan de eisen van de wet voldoet.
De gemeenteraad dient vast te stellen in hoeverre SLOT voldoet aan de eisen die de Mediawet, artikel 2.61,
tweede lid, stelt.
Voor aanwijzing komen slechts in aanmerking instellingen die:
1. een rechtspersoon naar Nederlands recht met volledige rechtsbevoegdheid zijn;
2. zich volgens de statuten uitsluitend of hoofdzakelijk ten doel stellen het op regionaal resp.lokaal
niveau uitvoeren van de publieke mediaopdracht door het verzorgen van media-aanbod dat gericht
is op de bevrediging van maatschappelijke behoeften die in een provincie, een gemeente of een
deel van de provincie waarop de instelling zich richt leven, en het verrichten van alle activiteiten die
nodig zijn om daarmee een publieke taak te vervullen, en
3. volgens de statuten een orgaan hebben dat het beleid voor het media-aanbod bepaalt en dat
representatief is voor de belangrijkste in de desbetreffende provincie of gemeente voorkomende
maatschappelijke, culturele, godsdienstige en geestelijke stromingen
Beoogd effect en/ of resultaat
Een vergunning voor de lokale omroep om televisie en radioprogramma's uit te zenden over de kabel, ether
en radio
Argumenten
1. De Stichting Lokale Omroep en Televisie Helmond (SLOT) is een stichting waarvan de statuten
laatstelijk notarieel zijn verleden op 4 februari 1999 en die is ingeschreven in het handelsregister bij
de Kamer van Koophandel.
2. De in het artikel 3 van de statuten van SLOT opgenomen doelstelling correspondeert met de eis
gesteld in de Mediawet.
3. Het PBO van de SLOT bestaat uit personen, afgevaardigd door maatschappelijke organisaties; men
kan daardoor spreken van representativiteit van deze PBO.
Vervolgstappen
Na besluitvorming door de gemeenteraad kan het standpunt van de gemeenteraad kenbaar gemaakt
worden aan het Commissariaat voor de media.
Gemeenteraad van Helmond blz. 2
Raadsvoorstel 15
Wij stellen u voor uit te spreken dat de stichting Lokale Omroep en Televisie Helmond (SLOT) voldoet aan
de eisen gesteld in artikel 2.66 van de Mediawet en derhalve geacht wordt te voldoen aan het
representativiteitcriterium
Het advies van de commissie algemene en bestuurlijke aangelegenheden zal, na ontvangst, voor u ter
inzage worden gelegd.
Burgemeester en wethouders van Helmond,
De burgemeester, de secretaris,
Drs. A.A.M. Jacobs. Mr. A.C.J.M. de Kroon.
Bijlagen:
• Brief Commissariaat voor de media van 4 december 2009
• SLOT – samenstelling PBO
Gemeenteraad van Helmond blz. 3
Raadsbesluit 15
Raadsbesluit 15
Vergadering 2 februari 2010 Gemeenteraad
De raad van de gemeente Helmond;
gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 22 december 2009;
gelet op de bepalingen van artikel 147 der Gemeentewet en artikel 2.66 van de Mediawet 2008;
besluit:
uit te spreken dat de stichting Lokale Omroep en Televisie Helmond (SLOT) voldoet aan de eisen
gesteld in artikel 2.66 van de Mediawet en derhalve geacht wordt te voldoen aan het
representativiteitcriterium.
Aldus besloten in zijn openbare vergadering van 2 februari 2010.
De raad voornoemd,
De voorzitter, de griffier,
en toen was het stil . prima gewoon doen niet lullen
Er is hoop; een nieuw bestuur schijnt in de maak te zijn….
Beste mensen,
in het kader van bezuinigingen bij de overheid is het niks meer dan normaal dat een zender waar slechts een enkeling naar luistert en die veel geld kost, waar veel gedoei is en die slechts een klein deel van helmond nog maar kan ontvangen via de kabel stopt!
Stekker eruit!! Ik zou als politicus het niet durven verkopen om hier geld in te stoppen.
Stelletje azijnpissers, jullie commentaren ten spijt…..
STADSRADIO HELMOND BLIJFT GEWOON BESTAAN….
Jammer hé, stelletje gefrustreerde waardeloze radiomakers(tenminste dat dachten ze) Er is inmiddels een krachtig bestuur gevonden, die wel het belang en waardering hebben voor SRH. Dus sluit deze discussie(of beter gezegd klaagzang) en ga gewoon nuttige dingen doen..
Doei, ik lach in m’n vuistje,
Nu wordt het dus echt een omroep van slijmballen en meelopers.
@piet van thiels:
Wie zijn de personen die het nieuwe bestuur van Stadsradio Helmond vormen?
@de weblog
Op 19-11 wordt het nieuwe bestuur bekend gemaakt.
@H. van Elst:
Bedankt voor je antwoord. Het zou fijn zijn als je dat dan hier in een reactie wilt noteren.
De directie van de Grote Beek in Eindhoven heeft verheugd gereageerd op de mededeling dat Stadsradio Helmond binnenkort weer een nieuw bestuur krijgt. `Het was de laatste tijd wat slapjes in onze branche`, aldus Herman Fiepjes, voorlichter van de Grote Beek. `Gelukkig kunnen we bij een doorstart van Stadsradio Helmond weer rekenen op voldoende klandizie van dwazen, debielen, infantielen en anderszins gestoorden. De Grote Beek is er in ieder geval klaar voor!`, aldus Fiepjes.
Stadsradio krijgt ook in 2011 subsidie
Stichting Lokale Radio Omroep en Televisie Helmond (SLOT) krijgt subsidie voor het jaar 2011 voor stadsradio (50.080 euro) en het doorgeven van Gemeente TV (16.332 euro). Dat is de unanieme uitkomst vanavond in de commissievergadering van de gemeenteraad die de Adviesnota Financiering stichting SLOT in 2011 (pdf) besprak.
De gemeente is met SLOT en Fontys Hogescholen een haalbaarheidsonderzoek gestart om tot een aanzet te komen voor een bedrijfsplan. Dat plan zal de basis vormen voor de toekomstige ontwikkeling bij de lokale omroep. Aanleiding voor het onderzoek is dat SLOT de organisatie graag wil professionaliseren terwijl het geld daartoe ontbreekt. Evenals de dreigende leegloop van het bestuur (de burgemeester wist vanavond te vertellen dat hij vernomen had dát er een nieuw bestuur bij SLOT was, maar dat hij nog geen namen hoorde) en de constatering van de gemeente dat er, met name op het gebied van de lokale televisie en nieuwe media, van een programmatische doorontwikkeling bij de lokale omroep nauwelijks sprake is.
In de loop van 2011 hoopt het gemeentebestuur een nieuw beleidsplan van SLOT te ontvangen. Daarna wordt besloten hoe de subsidiëring in de jaren na 2011 zal verlopen.
Zojuist kregen wij onderstaand persbericht van in onze mailbox:
Voorbestaan Stichting Lokale Omroep en Televisie Helmond gered
Het voorbestaan van Stichting Lokale Omroep en Televisie (SLOT) is gered. Door het toetreden van maar liefst vijf nieuwe bestuursleden is het Stichtingsbestuur weer op sterkte en kan het op volle kracht werken aan de invulling van de Lokale Omroep in Helmond.
Het (nieuwe) bestuur zal bestaan uit: Martin van Gils (voorzitter) , Hennie de Gooijer (secretaris), Lambert van de Reek (penningmeester), Niels van den Hoven, Wilco Meulendijks, en Johan Gademan. De huidige bestuursleden Renie Groenendal en Rob Schrama zullen terugtreden. Lambert van Reek blijft aan als penningmeester. Renie zal het komende jaar als adviseur van het bestuur aanblijven om de overdracht voorspoedig te laten verlopen.
Op dinsdagavond 7 december stellen de nieuwe bestuursleden zich voor aan de vrijwilligers van de Stadsomroep. Op 14 december heeft het bestuur een ontmoeting met burgemeester Jacobs voor overleg over de nieuwe overeenkomst voor 2011.
De ambitie van SLOT is om een gevarieerd aanbod van programma's op radio, TV en websites van de Omroep te realiseren, dat zo goed mogelijk aansluit bij de (actuele) informatiebehoefte, beleving en wensen van de luisteraars en kijkers in Helmond. SLOT vervult haar functie binnen de mediawet. Dat betekent o.a. dat er voldoende plaatselijke informatie, educatie en cultuur in de programmering moet zitten.
Stadsradio Helmond is te beluisteren via de ether (FM 107.2 Mhz), de kabel (FM 94.4 mhz) en via internet.
Namens het bestuur van SLOT:
Renie Groenendal (secretaris SLOT tot 1-12-2010)
@Nieuw bestuur van Stadsradio:
Proficiat en veel succes!
Een goed vertegenwoordiging uit Helmond West in het bestuur. Dat is altijd goed.
Heel veel succes met de doorstart.
Het is echt ongelooflijk dat dit kan in deze stad. In het kader dat alle gemeenten moeten bezuinigen in Nederland krijgt Stadsradio Helmond (SLOT) een (Sinterklaas) cadeautje van dik 66.000 euro voor dat wat al jaren geen enkel draagvlak heeft en dus niets oplevert. Het is dan ook de belastingbetaler in Helmond die de dupe zal gaan worden van al deze bezuiningen en het geld dat daar in die omroep wordt gepompt zal zeer zeker verhaald worden op de inwoners van deze stad.
Het enige wat bij SRH is veranderd is het bestuur, de rest blijft hetzelfde en gaat gewoon op de oude voet verder in de totaliteit van armschalige programma’s herhalingen en een respectievelijk aantal medewerkers/presentatoren die zoals Oliver herboven goed beschrijft, niet zouden misstaan in een te vormen omroep op ‘De Grote Beek’.
Ik wens het nieuwe bestuur van SRH enorm veel sterkte toe om hier iets goeds van te maken, echter dit geschonken geld had echt beter besteed kunnen worden…….Wat ook onverstelbaar is, is de gelatenheid van de inwoners van Helmond om dit zonder enige ruggespraak te pikken……….
Wat is ruggespraak… Het college is voortgevloeid uit de raad, en die hebben we zelf gekozen. En die nemen dergelijke besluiten.
Zolang er in Helmonder prutsers de raad in gestemd worden, zullen we met dergelijke nonsens geconfronteerd blijven worden.
Helaas jammer dat er nog steeds gefrustreerde ex medewerkers hier hun gal moeten spuwen.
Volgens mij kunnen jullie beter naar de grote beek gaan!
Mag ik, hoe zeer het mij doet om te zeggen, de nieuwe garde, die een prachtig cadeau hebben gehad van een gemeente, die al jaar en dag blind gaat op slechts een kleine eigen bijdrage op het tv kanaal van de omroep, proficiat wensen met hun positie, waarin het belasting geld wat ze hebben gekregen van de inwoners van Helmond, gebruikt mag gaan worden voor programma’s waarin vele presentatoren zichzelf belangrijker achten dan de samenleving en dus tot doel hebben hun eigen beperkte vriendenkringetje te voorzien van leut en lol. Mag ik trouwens ook de gemeente proficiat wensen met het verstrekken van dit enorme bedrag, “volgens norm” (belastinggeld)waar de inwoners van Helmond weer helemaal niets van terug zien of beter gezegd horen. Lokaal nieuws, slechts letterlijk overgenomen van politie berichten en natuurlijk de vanuit de vriendenkringen voortkomende info die geheel gezien als relefant voor de gaarding staat van Helmond.
Maar goed. 180 euro per dag, 1260 euro per week, gemiddeld 5460 euro per maand, voor….?? Luister zelf en oordeel meeover waar uw belastinggeldnaar toe gaat. Bent u tevreden mail de omroep bent u het er niet mee eens dan mailt u uw reactie naar [email protected]
Oh my gosh..
Kan het zijn dat het beluisteren van Stadsradio via http://www.stadsradiohelmond.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=105&Itemid=78 niet meer werkt? Mij lukte het nu niet meer in ieder geval. 🙁
@ Pieter
De onvolprezen vakkennis van Oom Renie wordt bij Stadsradio kennelijk nu al gemist.
Beste mensen,
graag reageer ik op al de negativiteit op dit onderwerp. Vooral hetgeen een bijzonder gefrustreerde Olivier (kees van Langen??) schrijft stoort me enorm.
Het is goed dat er weer een nieuw bestuur is die met een frisse kijk de lokale zender weer kan opbouwen.
Ik vind wel dat de bijdrage vanuit de gemeente (belastinggeld) omlaag zou moeten (ihkv de bezuinigingen) maar een omroep zou met sponsoren moeten werken.
Daarnaast zou de radiozender overdag wat moderenere muziek moeten laten horen. Het is allemaal erg veel ouwe meuk en country. Dit spreekt slechts weinig mensen aan.
UIk ben ervan overtuigd dat de zender zal gaan bloeien de komende tijd. Echter wat positieve promotie zal zeker nodig zijn om het softe imago van de zender kwijt te kunnen raken.
Ik wens het bestuur veel succes hierbij.
Als je deze reacties leest krijg je het idee dat de bedreigingen op de burgemeester niets met drugscriminaliteit te maken hadden…..
Nou beste Sjeuf,
Olivier is niet! Kees van Langen, die eer zou echt teveel voor hem zijn. Verder dan achterhaalde teksten (krantenberichten) op de Helmondse kabelkrant komt van Langen helaas niet. Verder is Olivier de enige die precies weet waar hij over schrijft en….geheel naar waarheid ingevuld.Dus niet moeieen als je totaal geen notie hebt in deze discussie.
Wist iedereen dat niet Kees van Langen de kabelkrant vult maar Koen Chatrou van textvast.
Verder ga ik nogal over de tong in dit weblog.
Waar ik dat aan te danken heb weet ik niet.
Het zegt meer over de kwaliteit van dit weblog als over mij
met vriendelijke groet,
Kees van Langen
VAN LANGEN MEDIAPRODUCTIES.
http://WWW.LANGENMEDIA.NL
Aan de kwaliteit van dit weblog is helemaal niets mis mee meneer van Langen, wel aan de organisatie waar U uw geld aan verdient. Een organisatie SRH genoemd die dankzij gemeentelijke belangen nog leeft met mensen incompetent zijn om een omroep te lijden. De kabelkrant die ooit een paradepaardje was van de radio is niets meer dan een waardeloze pagina geworden, die bestaat uit reclame, achterhaalde (kranten) berichten en muziek die niet om aan te horen is. Dat was ooit! anders.
lieve mensen,
voor wie het nog niet heeft gehoord is helaas één van de sturende krachten uit het verleden van deze omroep op 6 april overleden. Mart Heldens, was is en blijft in mijn ogen een van de mensen die precies door had hoe of je radio en tv voor een stad als Helmond op de kaart moest zetten.
Met respect voor hem plaats ik dan ook dit bericht.
We zijn al weer een tijdje verder en de rust lijkt wedergekeerd in stadsradio Helmond land.
Er is een nieuw bestuur, er is een duidelijke programmaleider, ze zijn weer op straat te vinden en er zijn diverse nieuwe programma’s gestart.
Maar er is helaas ook een kritische noot te melden.
Doordat er wederom verkeerde mensen op de verkeerde plek zitten, is er een enorm machtsstrijd aan de gang. Botsende belangen, elkaar niets gunnen, geen samenwerking voeren helaas de boventoon. Gemotiveerde medewerkers worden gedemotiveerd en vertrekken zelfs!
Er worden mensen afgerekend op niets, er wordt niet direct gecommuniceerd. Kortom van alle goede bedoelingen is er helaas (nog) niets van gekomen.
Dat is natuurlijk vervelend voor een lokale omroep die Helmond hard nodig heeft.
Ik hoop natuurlijk dat deze problemen correct worden aangepakt, want het nieuwe bestuur heeft daar zeker de capaciteiten voor.
Ach Christoph,(of wie je ook bent)
Er is nog niets veranderd daar, ik hoef hier denk ik niet veel meer aan toe te voegen. Ik heb in dit blog alles gezegd wat ik wilde zeggen. Het is pas echt groot feest als deze ‘omroep’ ter ziele gaat, dat zou voor iedereen beter zijn. Heel jammer dat de gemeente erin getuimeld is om jl december hier nog veel geld in te steken. Dat hadden ze toch echt beter aan de inwoners van Helmond terug kunnen geven. Maar ja, eigen belang en nog eens eigen belang. Nooit anders geweest, vooral intern!! Het is niks en het wordt ook niks, met het merendeel presentatoren die nog nooit van het woord sociale vaardigheid hebben gehoord. Sommig hebben de lagere school nog niet eens goed doorlopen……………
Hier is maar één oplossing: stekker er uit…
@Christoph Martin
Wat ontzettend jammer dat het nu weer hommeles is. Ik hoorde vorige week dat stadsradio Helmond ook weer tv gaat maken en dacht toen nog, gelukkig, stadsradio zit weer in een stijgende lijn.
Hopelijk komt het snel goed. Toi toi toi.
@Jan:
Je was goed op de hoogte dat de stadsradio weer tv gaat maken. Leuk hoor. Toen ik dat las dacht ik nog van, dat moet ik nog zien. Maar het staat op de site van de gemeete.
SLOT zoekt tv-medewerkers
De lokale omroep SLOT gaat starten met eigen tv-programma's en zoekt daarvoor vrijwilligers met basiskennis van cameratechniek en video-editing.
Ook personen die ervaring hebben met het redactionele gedeelte van tv maken, zijn van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen reageren via e-mail.
Tv-programma’s SLOT
Bij de eigen tv-programma's van SLOT wordt in eerste instantie gedacht aan korte nieuwsitems en actualiteiten. In een latere fase kan dit wellicht uitgroeien tot het maken van reportages en documentaires. De filmpjes van Gemeente Helmond TV worden een onderdeel van de programma's van SLOT.
Jesussss Yvette,
Echte TV makers zullen het toch wel uit hun hoofd halen om voor dit stelletje ongeregeld iets te betekenen? Als je toch ziet hoe er bij die omroep vandaag de dag wordt aangemodderd, niet te geloven. De meeste programma’s met hun presentatoren scoren heel vaak een dikke onvoldoende en het gaat nergens over. Een hoop van die programma’s worden ook nog eens herhaald en de muziek is vooral s’nachts niet om aan te horen. Bovendien rammelt de kabelkrant van alle kanten met achterhaald nieuws en op dat kanaal is de muziek óók beneden alle peil. Als je de inwoners van Helmond vraagt of er een binding is naar Stadsradio Helmond, dat zul je schrikken! Dat was ooit anders……toen er naar mijn weten nog echte radiomakers met een hart rondliepen en geen egotrippers zoals nu, die keer op keer over elkaar heen rollen. Het enige wat scoort bij deze ‘omroep’ zijn de reclames die wonder boven wonder nog geld opbrengen ook. Je zal als ondernemer zo gek zijn hier geld in te stoppen voor een blokje, helaas wel ja. En gemeente, die blijft maar geld inpompen in de stadsradio en dat terwijl een hoop jeugd en wijkgebouwen op de nominatie staan om te verdwijnen, vanwege een miljoenen bezuiniging. In en in triest van deze idiote gemeente. Geef de jeugd die gebouwen terug die weg moeten straks en laat die Mickey Mouse omroep a.u.b verdwijnen, liefs gisteren……………………
Oh ja, ik weet nog iemand voor de TV:
Ene P van A., die was in de jaren 90 programmaleider bij de stadsradio. Hij werd daar, geloof het of niet voor betaald. Ook kreeg hij van de gemeente alle financiele middelen voor zijn studie als cameraman. Toen hij dit volbracht had verdween de man meen ik naar Omroep Brabant en liet toen SLOT achter met een schuld van 100.000 gulden. Leuk hé? Wellicht dat hij nu bereid is om iets terug te doen voor zijn oude liefde? maar vrijwillig, dat betwijfel ik toch ten zeerste.
Beste mensen,
What’s in the name?
Ik vind het prachtig dat deze pagina ook weer terug is. Onlangs las ik dat de naam Stadsradio Helmond niet meer van deze tijd zou zijn. Wat er mis aan is aan deze toch mooie gekozen naam, die sinds 27 Maart 1992 in het leven geroepen, begrijp ik nu nog steeds niet hoor. Maar het idee werd geopperd om er Omroep Helmond van te gaan maken, omdat dit veel beter over zou komen bij de Helmondse bevolking. Ik schreef het hier al eens eerder, je imago kan je niet veranderen met alleen maar de naam te veranderen. Er zijn nog steeds programma’s die het aanhoren niet waard zijn, als je b.v. naar de zaterdag kijkt. De presentatie is ver onder niveau van de meeste presentatoren, de muziek eveneens. Oeveloos onder de maat gezwam waar niemand op zit te wachten. Er zijn er bij die het presteren om in één uur 10 of 11 platen te draaien, omdat ze zichzelf nl veel belangrijker vinden dan de luisteraars. Kinderen van de basisschool zouden hier veel beter uit de verf komen. Op zondag zit nog steeds het vastgeroeste klassiek waar alleen de (gemeente) belanghebbenden, alsmede plaatstelijke (kerk) koren en eigen achterban naar luisteren. Na klassiek op de zondag is het pas echt lachen als ene Harry van den Boogaard je lastig komt vallen met zijn Nederlandstalige programma van één uur. De muziekkeuze is soms! wel te pruimen, behalve als ie gaat praten, oei oei oei. En óók nu nadat ik het twee jaar geleden hier al vermeldde bestaan de meeste zenduren nog steeds uit één of meerdere herhalingen van programma’s. Ook de non-stop nachtelijke uren maken je rijp voor de eerste beste tandarts, niet om aan te horen. Prima keuze van diegene die dit format samenstellen, jesussssss. Het is nog steeds onbegrijpelijk dat deze omroep geacht wordt (enige) levensvatbaarheid te hebben.
Nee Twan, dat is niet onbegrijpelijk, omdat (nog één keer) de gemeente Helmond er veel eigenbelang in heeft, zoals een beetje radio (klassiek) en vooral de inbreng in de Lokale TV. Die rol daarin is behoorlijk groot. Daar wordt goed voor betaald en we vergeten vooral de vette jaarlijkse subsidie niet. Zijn er ook leuke programma’s? Ja, toch wel hoor. Aaron Dijstelbloem die b.v. al heel wat jaren bij deze omroep met veel inzet laat zien hoe je een prima programma kunt samenstellen, met vaak goede interviews, die bestemd zijn voor de doelgroep van de (oudere) jeugd. Hij bindt de luisteraars op een prettige aan de radio en overigens, het sportprogramma dat goed in elkaar steekt kan me ook nog wel boeien. Veel gemeenschapsgeld in zo’n omroep voor een paar weinige programma’s, is mijn mening die het wél halen bij het luisterpubliek. Daar waar de gemeenschap en jeugd/wijk gebouwen het loodje moeten leggen, dit vanwege de enorme bezuinigingen, mogen een hoop dwazen van Omroep Helmond jarenlang al gewoon doorgaan met spugen. Te weinig kwaliteit en kwanditeit voor veel te veel weggegooid geld. Dus beste mensen……What’s in the name?
@Twan Peeters op 14 maart 2012 om 14:49:
Wist niet dat het nog bestond. 🙁 Bij sportradio zat eerst zo’n Willem II man: die was wel goed vond ik.
Ja Jan,
De fossielen-omroep bstaat helaas nog steeds.
@Jan op donderdag 15 maart 2012 om 18:22:
Die Willem II man, die is helaas weg bij de sport!