Wie gaat de Cacaofabriek-horeca doen?
Sinds gisteren is de Cacaofabriek officieel op zoek naar een exploitant voor haar horeca. Volgens de planning is die al binnen 2 maanden geselecteerd.
Er wordt voor een periode van 5 jaar een uitbater gezocht die de horecagelegenheid, de bar van de popzaal, de 4 vergaderzalen én de (commerciële) incidentele- en dagverhuringen in het gebouw gaat exploiteren. “Aantoonbare ervaring van minimaal 5 jaar als horecaondernemer met het rendabel exploiteren van een horecagelegenheid die de omvang heeft van de horeca van Cacaofabriek” is 1 van de randvoorwaarden voor de kandidaten.
“De jaarlijkse pachtsom zal gebaseerd zijn op omzet-gerelateerde huur, met evenwel een basishuur.” aldus de Cacaofabriek. Dat eerste werd in februari al door de gemeenteraad besloten. Zie eventueel de column van D66-raadslid Gaby van den Waardenburg destijds en/of het aangenomen raadsvoorstel (pdf). Maar “met evenwel een basishuur” is nieuws.
Geïnteresseerden kunnen zich tot 10 april aanmelden en krijgen dan het ‘Selectiedocument exploitant’ (pdf) met de randvoorwaarden en de selectieprocedure. Geschikte horecaondernemers kunnen vervolgens tot 22 april een uitgebreid CV sturen met een A4-tje met daarop de visie op de samenwerking met de Cacaofabriek en haar vrijwilligers.
Op basis daarvan worden 3 kansrijke partijen geselecteerd door een team dat is samengesteld uit bestuur en medewerkers, waarschijnlijk aangevuld met een externe horecadeskundige. Om hun offerte te kunnen opstellen, krijgen die 3 dan een Tenderdocument Daarin het Programma van Eisen en aanvullende gegevens zoals bezoekcijfers en omzetgegevens van Horeca Cacaofabriek. Eind april/mei 2015 volgt dan de definitieve selectie en contractvorming.
6 reacties:
Goed dat er nu snel garen op de klos komt!! Ik ben benieuwd wie de uitdaging aandurft.
Als ik alle gebeurtenissen en voorwaarden op een rij zet, moet diegene veel lef en….draagkracht hebben, die dit op zich gaat nemen.
“De jaarlijkse pachtsom zal gebaseerd zijn op omzet-gerelateerde huur, met evenwel een basishuur.” ook met een basishuur is dit fraudegevoelig.
Iedere ervaren horecaondernemer wil dit wel, maar een ervaren horecaondernemer zal geen ‘deskundige’ in zijn of haar nek willen voelen hijgen. Ondernemen met restricties.
Ik hoop dat het gaat werken en wens de nieuwe ondernemer veel succes. Wij zullen er zeker gaan borrelen, het blijft een supermooie locatie. Op de ‘pisbakken’ na, die je ziet als je een hapje of een drankje doet in het ‘restaurant’.
Die Gaby is een mooi vrouwke trouwens
Geert Blenckers en Jeroen van Schijndel gaat meer levendigheid in de Cacaofabriek in Helmond proberen te krijgen. Vanaf 1 juni wordt het tweetal verantwoordelijk voor de horeca.
Goede keus lijkt mij.
Cacaofabriek kan weer opnieuw op zoek:
https://www.ed.nl/helmond/cacaofabriek-moet-op-zoek-naar-nieuwe-uitbaters-voor-de-horeca-de-stress-werd-ons-te-veel~a4c400ce/