Naw en Vruuger CCXLV
Naw zie je de Ameideflat die uit 1973 dateert. Daarvoor stond er een fabriek.
Vruuger (we denken in 1980) stond die serviceflat ook op de noordelijke kop van de Koninginnewallen. Stadshistoricus Giel van Hooff: “Het gebouw was geen architectonisch hoogstandje, vormde een barrière met de oostelijke binnenstad en nam veel licht weg vanuit de Hemelrijksestraat.”
5 reacties:
Leuk dat deze rubriek weer terug is, want het slopen gaat gewoon door…
Gelukkig hebben we de foto´s nog!
Voor wie het leuk vind om foto’s (en soms de verhalen erachter) van vroeger in Helmond te zien of te delen met anderen moet eens kijken op de Facebook pagina HELMOND TOEN. Deze pagina heeft in 1 maand al meer dan 1000 volgers. Echt een geweldig initiatief deze pagina!
@Marjo op zondag 3 mei 2020 om 08:50:
Als je over déze Naw en Vruuger een verhaal hebt, kun je dat er hier natuurlijk ook bijtypen. Toch?
Sinds 2007 deden dat al veel andere Helmonders bij de 245 Naw en Vruugers tot nu toe. Dus hier of daar moet jij (of een andere Helmonder) beslist ook iets (persoonlijks) over kunnen vertellen. Inloggen om te reageren is op de weblog niet nodig.
Een kleine correctie/toevoeging: op de plek van de Ameideflat stond dus geen fabriek, de dichtstbijzijnde was Prinzen & Van Glabbeek, die stond op de kop van de wallen, de huidige Ameidewal. Er was een doorlopende bebouwing noordwaarts gezien vanuit het huidige cafetaria De Wal, o.a. de Nazarethschool. Deze moest wijken voor de uit twee vleugels bestaande Ameideflat die tov de bestaande bebouwing een eind naar achteren is gebouwd
Aan de centrumzijde voor de Ameideflat stond een oude loods van mijn familie. Ik denk dat er ‘aardappelen’ of later ‘heftruckverhuur’ op de gevel stond. Het was van van Hout Transport en mijn Opa heeft de gemeente zo lang mogelijk gefrustreerd in de ontwikkelplannen voor de Ameideflat en omgeving om een riante koopprijs voor de grond te ontvangen. Althans zo gaat het verhaal in de familie… Wie weet er meer van?