De Wiel bij kasteel tot half november dicht
Aan De Wiel in het centrum vinden sinds donderdag tot half november werkzaamheden plaats. De straat is hierdoor in beide richtingen afgesloten.
Tijdens de werkzaamheden is het kasteel alleen bereikbaar vanaf de toegang aan de Kasteellaan (langs het kanaal). Het parkeerterrein aan de Kegelbaan (achter de Hema) is alleen bereikbaar via de toegang bij het kantoor van de Rabobank. Via de Kasteellaan en de Kanaaldijk kun je de parkeerplaats weer verlaten. Zie het plattegrondje.
In het gedeelte van De Wiel dat parallel ligt aan de Traversebrug, wordt de riolering vervangen. Ook wordt er een keerwand aangebracht bij de Stads Aa, die door de kasteeltuin loopt. In de kasteeltuin zelf vinden geen werkzaamheden plaats. De werkzaamheden zijn een aanvulling op het werk dat eerder is uitgevoerd aan De Wiel, De Kegelbaan en de Oude Aa.
De medewerkers die het werk uitvoeren, dragen beschermende kleding omdat zij werken in vervuilde grond. Voor de omgeving is er geen gevaar, zolang je maar buiten de afzetting blijft.
8 reacties:
Al in 2010 toen wij eigenaar waren de Wiel 22 liepen “de marsmannetjes” al over het terras.Stienen gemaild en gevraagd wat dit was.”Ach iedereen weet van die vervuiling”Welnu Franssie,ik wist het niet!Pas bij opvraag bodemrapportage zagen we hoe vervuild de grond was.Chloor,zware metalen en nog wat fijn spul,maar ben geen scheikundige.Had ik die toko ooit gekocht als ik dit wist? Nee.Maar als zoveel duistere mysteries rond dit pandje is ook deze informatie zorvuldig achtergehouden.Zit me niet mee,toen later bleek dat mijn huis op Suytkade ook op vervuilde grond stond.Ook zorgvuldig door college en raad gedurende 5 jaar onder de pet gehouden.Ik ben weg,godzijdank.Maar dit college en deze raad is nog lang niet van me af.
Eric, iedere Helmonder van boven de 60 (minstens) had je kunnen vertellen dat de grond bij De Wiel en daar waar de Aa liep, vervuild was. De schuldige zat er vlak langs: de Vlisco! Daar heb ik geen bodemrapportage voor nodig!
Ben geen Helmonder,vandaar wellicht.
@eric op woensdag 7 oktober 2015 om 18:42:
Zeg ik ook niet. Ik zei dat iedere Helmonder die 60 jaar of ouder is, je dat had kunnen vertellen.
Als niet-Helmonder kun je niet weten wat voor een troep er vroeger door de Aa liep/stroomde. Iedereen die wat ouder is, herinnert zich de kleuren van de regenboog zeker nog wel die in de drek te zien waren. Vroeger was die troep goed zichtbaar in de Veestraat (naast Van Oorschot). Het was in feite gewoon een open riool. Dat hoefde de raad niet eens onder de pet te houden. Echte en oudere Helmonders weten dat allemaal wel.
Bij Suytkade is de vervuilde grond zeer waarschijnlijk van de Hatema of van de oude spijkerfabriek die langs het kanaal stond. Naam ben ik vergeten, maar ik dacht De Wit! En hier hetzelfde liedje échte en oude Helmonders weten allemaal dat daar rotzooi in de grond zit.
Bedant voor info.Gaat mij erom dat je formeel op de hoogte moet worden gebracht voor dat je een beslissing neemt.Op Suytkade heeft het vijf jaar geduurd voordat deze kennis over vervuiling in kadaster kwam.
@eric op donderdag 8 oktober 2015 om 10:09:
Lees de geschiedenis van Philips-Duphar maar eens. Toentertijd knepen ambtenaren een oogje dicht als het ging om het storten van chemisch afval met verontreinigde grond als resultaat. En vond er woningbouw plaats. En ook toen werden belanghebbenden onvoldoende (in het geheel niet) geïnformeerd. Dat gebeurde in de grootste stad van Nederland. Jaren 60 van vorige eeuw.
Aan zij die het betreffen: laten we het on-topic (zie onze tekst bovenaan) houden. Wil je een ander Helmonds onderwerp aansnijden, mail ons dan op [email protected] wellicht is dat dan iets voor een nieuw gastblog.
@De weblog van Helmond op donderdag 8 oktober 2015 om 11:28:
Gaat erom dat het probleem mbt vervuilde grond groot is en blijkbaar een probleemis wat door de politiek wordt doodgezwegen.Toch Even voor Evert Duphar verhaal bekend Mijn vader werkte daar. Gegroet.