Grote drugsvondst en diverse overtredingen
Een grote hoeveelheid hard- en softdrugs, diverse overtredingen op het gebied van adresfraude en brandveiligheid, 1 persoon aangehouden voor dealen in de wijk en meerdere bekeuringen bij een grote verkeers- en snelheidscontrole. Dat is het resultaat van een integrale controle van politie, Belastingdienst en gemeente Helmond gisteren in de Helmondse Binnenstad. Verder onderzoek volgt. De controle is onderdeel van de aanpak van gemeente, politie, Belastingdienst en het Openbaar Ministerie om de leefbaarheid en veiligheid in Helmond te verbeteren.
De politie vond bij het doorzoeken van een woning een grote hoeveelheid hard- en softdrugs. Het gaat om 585 XTC pillen, 384 gram henneptoppen, 40 gram hasj en diverse voor de handel bedoelde kleinere hoeveelheden harddrugs. Ook trof de politie er enkele wapens (een boksbeugel en een ploertendoder) aan. De politie nam de drugs en wapens in beslag. Verder is er 1 persoon aangehouden voor dealen in de wijk.
Bij 3 andere woningen in de Binnenstad was sprake van adresfraude. Dit is een met opzet verkeerde inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP) of juist géén inschrijving. Dit biedt mogelijkheden voor fraude. Bij de eerste woning waren de woning en het perceel ernstig vervuild. De eigenaar gaat in opdracht van de gemeente direct over tot schoonmaken. Daarnaast was er mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude. Dit wordt ook verder onderzocht. Bij de tweede woning was het gebruik van het pand mogelijk in strijd met het bestemmingsplan en was het pand niet brandveilig. Ook dit wordt verder onderzocht. Bij de derde woning starten gemeente en politie ook een onderzoek op. De illegale bewoning is hier namelijk strijdig met het bestemmingsplan.
Er was ook een verkeerscontrole van politie en Belastingdienst. Daarbij heeft de Belastingdienst schulden geïnd. De politie schreef zo’n 35 bekeuringen uit aan automobilisten, fietsers en scooterrijders. Onder andere voor snelheidsovertredingen, fout parkeren, rijden zonder rijbewijs, het niet dragen van een helm en rijden door rood licht. Er is 1 persoon aangehouden omdat hij nog een celstraf had openstaan. Ook werden diverse bekeuringen uitgeschreven door de boa’s van de gemeente voor fout parkeren.
De politie, gemeente, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en andere organisaties werken samen aan een veilige en leefbare Helmondse binnenstad. De integrale acties, zoals eerder dit en vorig jaar, zijn onderdeel van deze aanpak. Doel van de acties is informatie vergaren, het aanpakken van misstanden en het verstoren van criminele activiteiten.
De gemeente laat weten dat meldingen van ondernemers en inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Ondernemers en inwoners die verdachte situaties zien of vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar ondernemers en inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.
4 reacties:
Wat een vangst, zegt genoeg lijkt me.
Helaas loopt het met straffen weer mis. Ipv volledig kaalplukken worden criminelen met fluwelen handschoentjes in de watten gelegd. Gratis bijgevoegde advocaat, en met alle egards aangesproken.
@Andre op zaterdag 18 september 2021 om 17:20:
Denk je dat Taghi voor zijn lol in Vught is gedetineerd? Hij zit voorlopig ‘omschuldig’ vast.
Ken wel meer adressen met adresfraude, ook met uitkering bijstand weet ik er nog wel een paar waarvan eentje al vele jaren ‘in bescherming’ wordt genomen door de gemeente en haar abtenaren! Abtenaren van de sociale recherche en van andere afdelingen doen er NIETS AAN en MEE! Laten het gewoon voortduren, die persoon kan alles doen en anderen instanties in Helmond werken er nog aan mee ook! Verder mag niemand er wat van zeggen of vinden, worden meteen de mond gesnoerd door de ambtenaren en de meewerkende instanties. Hoezo witwassen en het verstoren hiervan? Belasting betalen, gekort worden op de uitkering? Niets van dat alles! Maakt ook nog volop gebruik van de kwijtchelding lasten gemeente en krijgt huursubsidie en zorgtoeslag, mag naar de voedselbank terwijl ze een eigen ‘ondernemening’ in stand houdt en alles kan kopen, ook voor haar naasten zonder dat er iemand ingrijpt of er wat aan doet! Geld heeft die persoon genoeg, alles wel zwart geld en kan die spullen die er van gekocht zijn niet verantwoorden! ‘Zogenaamd’ gekregen. Lachertje dit optreden! Schandalig hoe die persoon OVERAL mee wegkomt! Ligt maar net aan hoe je met de ambtenaren en instanties omgaat, zijn dan wel ‘om te praten’ en dan zeg ik het heel erg netjes terwijl ik heel iets anders bedoel!