Zorgen over het onderhoud in het centrum
Steeds vaker komen bij het Centrummanagement vragen en klachten binnen over het onderhoud en beheer in het centrum. Ondernemers zien naar eigen zeggen de ‘verloedering’ toeslaan en vragen zich af of de gemeente niet wat harder kan lopen als er er iets kapot is, bomen gesnoeid moeten worden of rommel achterblijft.
Centrummanager Marlène Drouen heeft begrip voor de kritiek en gaat dat bij de verantwoordelijke wethouder aankaarten. “Er is erg veel geïnvesteerd in een mooier centrum. Het straatmeubilair, de kunst, de bomen; iedereen die de stad bezoekt roept erover. Natuurlijk moeten we dat in stand houden. Al is het alleen maar om te voorkomen dat we over een paar jaar weer een enorm bedrag moeten investeren om het opnieuw te doen.”
Volgens Marlène is de verminderde aandacht voor het beheer en onderhoud een gevolg van de krappe gemeentebudgetten. “Ik kan geen andere reden bedenken. Aan de mensen die het werk moeten uitvoeren, ligt het niet. Die doen écht hun best om het zo snel en goed mogelijk op te lossen.”
In juli stelde Senioren 2013 raadsvragen over de falende onkruidbestrijding bij het kasteel in het centrum. Volgens B&W was dat echter een foutje van de aannemer.
5 reacties:
Als ik de foto zo bekijk is meeste troep/afval afkomstig van diezelfde ondernemers of willen ze er alleen maar aan verdienen en niet opruimen.
Lijkt wel hier in Amsterdam waar ik doordeweeks op kamers zit, wel de makkelijke winst pakken (Museumplein vol met dronken Ajax supporters) en na afloop kan de stadsreiniging het oplossen.
Dus helmondse ondernemers steek zelf eens handjes uit je mouwen en niet zo mouwen.
Soms kan de Gemeente ook te ver gaan met “snoeien” deze twee jonge duiven die tot gisteren nog niet zelfstandig konden vliegen waren daar vorige week maandag getuige van: Gewoon met een kettingzaag direct boven het nest het complete bladerdak verwijderen… De rest van de week hebben ze nog in dit onbeschutte nest doorgebracht.
Helaas hebben dieren, om een of andere reden, nog altijd minder bestaansrecht dan mensen. Gemeenten en provincies ruimen ze vaak liever uit de weg dan dat ze er rekening mee houden.
Al moet ik toegeven dat ze afgelopen zomer netjes rekening gehouden hebben met broedende meerkoeten op een van de fonteinen aan het havenplein.
@Bart op donderdag 29 oktober 2015 om 19:48:
Dat de gemeente die eendenrace heeft afgelast vanwege die broedende meerkoet was netjes maar ook gewoon wettelijk verplicht. Want je mag broedende vogels niet verstoren volgens de Flora- en Faunawet. Bij Vogelbescherming Nederland staat er een heel stuk over http://www.vogelbescherming.nl/vogels_beschermen/wet_en_regelgeving/flora_en_faunawet/verstoring_broedseizoen_
Het bestaansrecht voor dieren is er dus wel, netjes verankert in de wet. Dat snoeien bij die duiven van Patrick was gewoon een overtreding van de wet.
Al jaren erger ik me aan de slechte staat van onderhoud hier op de Rijpelberg, plantsoenen zijn in jaren niet gesnoeid, hier langs mijn huis ligt een groenstrook die in de 17 jaar dat ik hier woon maar 1 maal is gesnoeid !! De beplanting dateert nog uit de jaren 80, ( aanleg van de wijk) Voor onderhoud aan de stadsverwarming is het halve fietspad Rijpelbergseweg opengebroken en na lange tijd eindelijk dicht gestraat, toen het hele fietspad voorzien werd van een nieuwe asfalt laag, heeft iemand in al zijn wijsheid besloten om het middengedeelte van dit fietspad maar over te slaan, ( ik heb geteld, dit stuk bevat 8 verschillende soorten bestrating inclusief gewone straatstenen nog van oude reparaties), vanaf de Weg door de Rijpel tot ergens ter hoogte van het Scheerderhof , en vanaf de bosrand tot aan het tunneltje onder de A270 is alles mooi vernieuwd, waarom het middenstuk niet ? Als ik dan zie dat in het centrum de tegels met kit gevoegd worden en overal keurig nette plantsoentjes worden aangelegd…… ik betaal ook voor onderhoud in mijn wijk, niet alleen voor het centrum !!