Q&A: verschraling Rijpelberg-voorzieningen
Kim Breuer van de fractie Lokaal sterk stelde schriftelijke vragen aan B&W over de brievenbussen, pinautomaat en heen-en weer verhuizingen van organisatie in de Rijpelberg. Hieronder haar 14 raadsvragen (Questions) voorafgegaan door haar inleidingen. Zodra we de antwoorden (Answers) van B&W hebben, plaatsen we die zoals altijd ook in zijn geheel in de reacties.
Ons bereiken allerlei berichten die wijzen op een verschraling van de wijkvoorzieningen in de wijk Rijpelberg. Dit baart ons zorgen en vandaar dat wij een aantal vragen hebben.
Post NL heeft besloten om 2 brievenbussen te sluiten en er 1 voor terug te plaatsen. Deze komt op het Weverhof, terwijl op deze plek er al een brievenbus is binnen de EMTE, die tijdens winkelopeningstijden beschikbaar is.
- Bent u het met ons eens dat één brievenbus voor een wijk met bijna 8500 inwoners wat weinig is en dat dit voor mensen die wat minder mobiel zijn een uitdaging kan worden?
- Bent u bereid hierin stappen richting PostNL te ondernemen?
Op het Weverhof zat ook een pinautomaat van de Rabobank. Deze is een week of drie geleden dichtgetimmerd. Bij navraag bij de Rabobank is te kennen gegeven dat zij niet voornemens zijn deze pinautomaat weer in gebruik te gaan nemen.
In de EMTE staat weliswaar binnen een pinautomaat, maar deze staat meteen achter de kassa gesitueerd, waardoor deze voorziening voor mensen in een rolstoel niet toegankelijk is. Tevens heb je er geen privacy, waardoor eenieder die er langs loopt vanuit de kassa naar de uitgang, zonder problemen je pincode kan meekijken. (We beseffen dat in een winkel pinnen veiliger kan zijn vanwege meer toezicht, maar dat weegt niet op tegen het feit dat eenieder kan meekijken).
- Bent u het met ons eens dat een pinautomaat een basisvoorziening is in een wijk die ook na sluitingstijd van de enige supermarkt in de wijk bereikbaar moet zijn?
- Bent u het met ons eens dat deze pinautomaat ook toegankelijk moet zijn voor mindervaliden?
- Bent u bereid hierin stappen richting Rabobank te ondernemen?
Verder hebben wij via het Repair-café en basisschool de Straap begrepen, dat de Straap gedeeltelijk zijn intrek neemt in het gebouw van de Torelaar. De Straap zal dan weer vertrekken uit het OJC. De verenigingen die, minder dan een jaar, in de Torelaar gevestigd werden gaan weer terug naar de Brem.
- Klopt het dat de kosten van de verbouwing van de Torelaar gekort zijn op het wijkbudget van 2016?
- Dit budget hierdoor dus niet voor andere zaken in de wijk gebruikt kon worden?
- De Torelaar straks niet meer als wijkgebouw dienst doet, maar weer de bestemming ‘onderwijs’ krijgt?
- Deze verbouwingskosten dus gemaakt zijn voor nog geen jaar gebruik van de locatie?
- Het OJC dus ook verbouwd is voor nog geen jaar?
- Dit geld beter besteed had kunnen worden?
- Wie draait op voor de komende kosten? Of gaat dit weer ten koste van het wijkbudget?
- Dat een voorziening zoals de Soepbus, die locatie-bekendheid moet krijgen, nu ook (weer) moet gaan verhuizen en dat dit deze kwetsbare groep mensen niet ten goede komt?
- Bent u het met ons eens dat het voor de inwoners van Rijpelberg het wel erg onduidelijk wordt, wat de gemeente nu met hun wijk wil? En dat dat het vertrouwen niet ten goede komt?
28 reacties:
Duidelijk; geldverspilling zonder ook maar rekening te houden met “belangen” en wensen van de Rijpelberger, voor zover deze al bestaat.
Men is op geen enkele wijze bereid de verloedering een halt toe te roepen.
Onderhoud, veiligheid en “zorg” door politie en andere instellingen is mi onevenredig met andere wijken waar wellicht beter gescoord kan worden. Ik wil als voorbeeld geven de stadswacht, aangestuurd door de gemeente, in de wijk zo goed als onzichtbaar is terwijl hier de noodzakelijk van handhaven op allerlei gebied duidelijk aanwezig is.
Men moet zich realiseren dat ook in de Rijpelberg ook nog mensen wonen die financieel een bijdrage doen in de vorm van belastingen en daar steeds minder van terug zien en dan vind ik de brievenbus uit deze discussie van ondergeschikt belang. Het spijt mij te moeten constateren dat het financiële beleid van de van – sommige – afdelingen van de gemeente mij doen denken aan het televisie programma ” een bodemloze put ” waarin aangetoond wordt hoe gemeenschapsgeld gemakkelijk verspild wordt.
Wat POST.NL doet is te belachelijk voor woorden, overal gaan er brievenbussen weg, lang leve de privatisering, ook al worden ze (veel) minder gebruikt het zou bij wet verplicht moeten zijn dat er in elk geval (zeker bij 8500 inwoners) op verschillende locaties een brievenbus staat 1:2500 inwoners lijkt me goed.
Ook wat banken betreft, het zou wederom bij wet geregeld moeten zijn dat er op de 1:xxxx inwoners (1:5000 misschien) een pin automaat beschikbaar is, 24/7!
Beveiliging ervan is een taak, ook de kosten, van de bank, zij verdienen immers al genoeg aan de klanten.
Als je deze twee graaiende instanties hun gang laat gaan kunnen we over twee jaar nergens meer een brief posten of geld opnemen, en misschien (waarschijnlijk) is dat wel de uiteindelijke bedoeling van deze bloedzuigers, BAH.
Ik zou eerder kijken wat er aan de weg door de rijpel gedaan kan worden zodat er minder geraced word
Het is ieder jaar afwachten wat er gaat gebeuren en of er weer een auto uit de bocht op de kop in de straat ligt , en zo gebeurt dat ieder jaar dat er geraced word
Mijn ouders wonen tegen de weg door rijpel aan en zien het elke jaar weer gebeuren dat er een auto voor hun huis op de kop in de plantsoenen ligt of in hun voortuin
Maar er word niks aan de weg gedaan zodat er minder geraced word
Ik zou het erg vinden dat als de mensen in die straat na buiten loopt en dan een ongeval te gemoed gaan omdat er zonodig geraced moet worden
Stel je boor dat je oma of opa en je kind na buiten rent omdat ze opa en of oma zien aankomen na buiten rent en dan aangereden word ? Ik zou het niet mee willen maken , of maakt niet uit wie het is voor iedereen erg , omdat er zonodig geraced moet worden maar ze zien de gevolgen niet van in wat er kan gebeuren als je de macht over het stuur verliest of hoe dan ook
Zou eerder daar aan denken omdat op te lossen ipv druk te maken over brievenbussen of een pinautomaat de weg door de rijpel heeft een hogere prioriteit dan dat
Prima dat er kritische vragen gesteld worden, maar ze worden voor een groot gedeelte in het verkeerde forum gesteld vind ik. Even los van de algemene discussie over (een doorgeslagen) marktwerking binnen het publieke domein: Moeten vragen aan private postbedrijven en private banken met dus private voorzieningen aan B&W gesteld worden?
Laten we ons wat zaken afvragen:
– Hoeveel papieren brieven verstuurt u eigenlijk nog per jaar?
– Hoe bezwaarlijk is het eigenlijk om, bijvoorbeeld, eenmaal per jaar kerstkaarten op de bus te doen in een brievenbus die bij station Brouwhuis staat? En moet die dan rood zijn met de letters ‘PTT’?
– Welke invloed kán een gemeente eigenlijk uitoefenen op een private onderneming die, ondanks de (nationale) Postwet, het volste recht heeft aantoonbaar overbodige brievenbussen te verwijderen?
– “We beseffen dat in een winkel pinnen veiliger kan zijn vanwege meer toezicht, maar dat weegt niet op tegen het feit dat eenieder kan meekijken.” Dat is maar de vraag en bovenal een nogal subjectieve conclusie. Enigszins sarcastisch: Bent u het dan met me eens dat we weer bankkantoren moeten openen waar je van 9:00 to 17:00 en enkel op afspraak geld kunt afhalen?
Om nou heel eerlijk te zijn: Ik vind de Rijpel een prachtig groene wijk, met een bepaalde prettige sfeer. Helaas is het ook een wijk waarin, in bepaalde delen althans, helaas geconcentreerd sociale problemen spelen. Is het niet een veel beter idee (en dat hoeft niemand met me eens te zijn natuurlijk) om je als commissielid bijvoorbeeld samen met corporaties bezig te houden met het gedrag van (sommige) mensen? Dat je je hard maakt voor het netjes houden van voortuinen (dat is een huurdersplicht!) of iets van dien aard? Dat zijn zaken die míj als Rijpelman storen. De brievenbussen, ach… Ik zit nu ook op De Weblog, en niet in het Helmonds Dagblad te lezen. Toch?
@NikitaSky op dinsdag 13 juni 2017 om 11:52:
Dat vind ik ook, trouwens.
Denk niet dat PostNL en de Rabobank gratis overstag gaan, maar wie niet waagt wie niet wint.
Maar het relaas van dat jaarlijks wisselen en verbouwen van die panden is echt van de zotte inderdaad. Zeker als ik dan lees dat Johan Megens van het Repaircafé Rijpelberg daar in zijn gastblog een jaar geleden al voor waarschuwde.
Jammer dat het college niet gevraagd wordt hoeveel dat ‘grapje’ de gemeenschap in totaal gaat kosten. Of is dat bedrag al bekend?
Hoe dan ook, een mooi gevalletje voor ‘Van onze centen’ op SBS6. 🙁
@weg door de rijpel. U slaat de spijker op zijn kop!
Repaircafe Rijpelberg wil nadrukkelijk verklaren dat wij geen enkele aanwijzing hebben dat wij weer moeten vertrekken uit de Torelaar. Dit in tegenstelling tot de bewering van mw. Kim Breuer-Dijkers in haar Q&A aan B en W over de verschraling van de voorzieningen in de Rijpelberg.
Waarschijnlijk is dit een politiek spelletje waar wij volledig buiten willen blijven.
@weg door de rijpel en @Peter…. daar zijn jullie linkse kletskousen weer.
En wederom gaan jullie af als een gieter.
Dit is een lijstje met Raadsvragen; dus deze zijn gewoon aan de gemeenteraad aangeboden door de fractie lokaal sterk.
Tevens dus ook hier om op een luchtige toegankelijke manier openbaar besproken te worden, oa door jullie, met natuurlijk wel weer mijn kanttekening omtrent jullie gebrek aan inhoudelijke kennis en jullie “meningen” .
@johan op woensdag 14 juni 2017 om 19:47:
Ik ben bang dat jij dit nieuws dan via de media hebt moeten vernemen. Iemand van jouw organisatie moet dat haar toch gezegd of ingefluisterd hebben, anders schrijft zij dat niet.
Vervelender voor jullie is natuurlijk dat jullie waarschijnlijk weer de verhuisdozen moeten gaan inpakken. Want je kunt er wel buiten willen blijven, maar je zult toch een dak boven je hoofd willen. 😉
Vervelender voor de Helmonders is dat dit weer een bak met gemeenschapsgeld gaat kosten. Ik ben benieuwd hoe de spindokter van het college deze verkwisting een draai gaat geven.
Beste Tineke T.
Sinds het aantreden van Wijkbelangen Rijpelberg staan wij constant onder druk van voorzitter Jos Dijkers. Als oprichter van een succesvol repaircafe wordt ik zonder onderbreking geschoffeerd door deze man. Als coordinator krijg ik geen sleutels van de locatie, spreekt hij niet met mij en zet nu ook op een buitengewone discutabele wijze zijn dochter in in een Q&A (Lokaal Sterk) om zijn doelen te bereiken. Laten we zeggen: de Dijkertjes!
Afgelopen november heeft hij getracht het repaircafe over te nemen. Door solidariteit is dit niet gelukt. Door wat er nu gebeurt zijn we nu al een goeie vrijwilliger kwijt. Waarom moet dit zo?
@johan op woensdag 21 juni 2017 om 02:13:
Merci voor je reactie, de familierelatie van voorzitter Jos Dijkers met burgerraadslid Kim Breuer had ik niet gelegd. Maar ik zie nu dat je dat deel van haar achternaam er al bijzette in je reactie van vorige week. Spicy, dat kleurt het geheel een beetje en steekt het wellicht iets anders in elkaar dan ik dacht. Ik zou van vader en dochter wel eens een weerwoord willen lezen.
Steeds beter begrijp ik trouwens waarom sommige Helmonders Helmond steeds een “durp” noemen. “Iedereen” heeft wel weer een relatie met die en die of via die en die en daarom gebeurt er dat en dat.
Waarom krijg jij geen sleutels van jullie Repaircafé, hoe moeten jullie er dan in?
Beste Tineke T,
We zijn een zeer succesvol repaircafe. Vandaag ontvingen we weer ruim 50 bezoekers. Ook kregen we het bericht dat we nog een jaartje in de Torelaar kunnen blijven. We zijn helemaal happy.
Voor je overige vragen wil ik je graag verwijzen naar Jos en/of Kim Dijkers.
Update:
Ook voormalige OJC-ruimte in De Brem weer volledig beschikbaar
Deze nieuwe verhuizing is in goed overleg met de Belangengroep Rijpelberg en basisschool De Straap geregeld. Dat en meer antwoordde B&W op de 14 gestelde raadsvragen van Lokaal sterk. Hieronder staat de volledige beantwoording van B&W.
Antwoord: De postwet is aangepast. Een belangrijk aspect daarbij is de maximale afstand tot de brievenbus. Deze is gewijzigd van maximaal 500m naar 1000m in het stedelijk gebied (5000 inwoners). PostNL is verantwoordelijk voor de plaatsing van brievenbussen. Op dit moment past PostNL het netwerk van brievenbussen aan. In Nederland worden steeds minder brieven verstuurd. Daarom worden er in het hele land brievenbussen verwijderd of verplaatst naar een goed bereikbare locatie. Om dit zorgvuldig te doen doorloopt PostNL een uitvoerig adviesproces met lokale belangenbehartigers van kwetsbare gebruikers. In Helmond heeft het Gehandicapten Overleg Helmond deze rol op zich genomen om hierover mee te praten. PostNL evalueert continu het effect van het verwijderen van brievenbussen. Inmiddels heeft dit er ook toe geleid dat elders in het land inmiddels aanpassingen zijn gedaan. Mocht er in een van onze wijken een verkeerde inschatting gemaakt zijn, dan staat PostNL open voor concrete suggesties.
Antwoord: Nee. PostNL is verantwoordelijk en heeft hiervoor een proces ingericht met mogelijkheden voor overleg.
Antwoord: Het is belangrijk dat er voldoende pinautomaten, ook na sluitingstijd van winkels, in de stad beschikbaar zijn. Helaas zijn onder invloed van recente reeks plofkraken de veiligheidseisen opgeschroefd. Dit geldt in belangrijke mate voor pinautomaten waar woningen bij gesitueerd zijn. De bewoners van deze appartementen dienen veilig te kunnen wonen. De pinautomaat aan het Wederhof is daarom tijdelijk gesloten in afwachting van nader onderzoek van de Rabobank. Bij dat onderzoek wordt ook bezien of het alternatief in de winkel verbeterd kan worden.
Antwoord: De pinautomaat in de EMTE, is beschikbaar voor mindervaliden. Dit geldt ook voor de pinautomaat van de Rabobank in winkelcentrum Brouwhorst.
Antwoord: Er is overleg geweest met de Rabobank die aangeeft dat het onderzoek nog gaande. Na afronding van het onderzoek neemt de Rabobank een besluit. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de Rabobank.
Antwoord: Wegens leerlingengroei van basisschool de Straap is extra ruimte noodzakelijk. Om de Straap niet met twee dislocaties te laten werken en om het wijkhuis te situeren op één locatie is het plan ontstaan om basisschool de Straap tijdelijk gebruik te laten maken van drie lokalen van de voormalige basisschool aan het Groningenhof, in afwachting van de uitwerking van het Integraal Huisvestingsplan (IHP). Daarmee komt de ruimte in de Brem weer volledig beschikbaar voor het wijkhuis. Met de Belangengroep Rijpelberg (BGR), die tijdelijk 2 lokalen in gebruik heeft, is overeenstemming bereikt over deze verhuizing. In goed overleg tussen BGR en basisschool De Straap wordt de verhuizing nu voorbereid.
De kosten van de plaatsing van een invalidentoilet in de voormalige school aan het Groningenhof zijn niet gekort op het buurtbudget.
Antwoord: Budget wat is uitgegeven kan niet aan andere zaken worden besteed.
Antwoord: De bestemming van het voormalig schoolgebouw aan het Groningenhof is “maatschappelijk”. Er zijn diverse huurders van dit gebouw. Al dit gebruik, inclusief onderwijs valt onder deze bestemming.
Antwoord: Met de BGR is in september een pilotperiode van één jaar afgesproken. Om die reden is enkel geïnvesteerd in de plaatsing van een invalidentoilet. Dit is een meerjaren-investering waar huidige en toekomstige huurders gebruik van kunnen maken.
Antwoord: Het voormalig OJC is verbouwd om onderwijsgebruik mogelijk te maken. Ook al was duidelijk dat het onderwijsgebruik tijdelijk zou zijn, het lokaal dient wel te voldoen aan de minimale eisen zodat kinderen er goed onderwijs kunnen volgen. De investering is niet weggegooid omdat wijkhuis De Brem deze aangepaste ruimte goed kan gebruiken en de uitstraling naar buitenruimte is verbeterd.
Antwoord: Vorig jaar was niet duidelijk dat basisschool de Straap verder zou groeien en is er voor gekozen één klas zo dicht mogelijk bij het hoofdgebouw te situeren. Dit schooljaar was dit een goede oplossing voor de huisvestingsproblemen van deze school.
Antwoord: Er zijn geen komende kosten bekend.
Antwoord: Een mogelijke verplaatsing van de Soepbus, kan in overleg met het Leger des Heils besproken worden. We verwachten hierbij geen problemen.
Antwoord: Nee. Er is in de wijk een wijkhuis beschikbaar en er is vanwege medegebruik van basisschool de Straap tijdelijk extra ruimte beschikbaar gekomen voor wijkactiviteiten. Ook na de zomervakantie blijft het wijkhuis beschikbaar voor de wijk en is ook de voormalige ruimte van het OJC weer volledig beschikbaar voor wijkactiviteiten. Gedurende dit jaar is er een oplossing gevonden voor de ruimteproblemen van basisschool de Straap. Er is een groep inwoners die warm loopt om het beheer van het wijkhuis en de organisatie van de activiteiten in de wijk over te nemen. Deze groep kan zich volledig richten op één locatie, wijkhuis de Brem.
Deze positieve ontwikkeling wordt ondersteund door de gemeente en verloopt in goede harmonie.
Allemaal leuk en aardig. De verschraling zit niet alleen in de voorzieningen. De gemeente kan aan een aantal dingen niks doen. Het zij zo.
Waar ze wel wat aan kunnen doen, doen ze ook niet. De wijk verloedert, rotzooi overal, het onkruid groeit aan alle kanten tussen de stoeptegels en de straatstenen. Zelfs tot ver in de voortuinen van de bewoners. In de groenvoorziening is de oorspronkelijke beplanting overwoekerd door onkruid.
Storm in een glas water. Belangengroep Rijpelberg ging zelf akkoord met De Straap in de Brem voor een periode van een jaar. De suggestie dat het in Rijpelberg achertuitgaat is volledig uit de lucht gegrepen. Lokaal Sterk doet hier aan belangenverstrengeling. Motie van afkeuring?
Je moet ambtenaar zijn om eerst geld uit te geven , om wijkgebouw om te bouwen tot schoolvoorziening en school om te bouwen tot wijkvoorziening en na een jaar draai je dit gewoon weer om. Hoe leg je dit uit aan de bewoners van Helmond zonder het schaamrood op je lippen te krijgen.
Ik heb niet het idee dat iemand die brievenbus of pinautomaat echt mist in de Rijpelberg. Als je een keer een brief schrijft, dan heeft het blijkbaar geen haast en kun je hem die week ook wel ergens anders in de bus doen als je die in de stad ziet. En geld ’s avonds in de Rijpelberg pinnen, ach dat geld zul je heus niet die avond in de Rijpelberg gaan uitgeven, dus dat kan ook best elders.
Ik vind de beantwoording van de Q&A van Lokaal Sterk wat kort en ook wat aanmatigend. Als coordinator van Repaircafe Rijpelberg heb ik vorig jaar midden in deze affaire gezeten.
Duidelijk is dat vorig jaar, ondanks vele protesten, een onduidelijk proces is ingezet waar een deel van een wijkhuis een school (de Straap) werd en een deel van een school (de Torelaar) een wijkhuis. Dit heeft HEEL VEEL GELD gekost. Wie hier direct verantwoordelijk was, is mij nog steeds onduidelijk. Gemeente, LEV, politiek?
De Brem wordt nu weer verlaten door bs de Straap, wijkactiviteiten weer naar de Brem. Opnieuw moeten aanpassingen worden gedaan die weer veel geld kosten.
Er zijn fouten gemaakt die HEEL VEEL GELD hebben gekost, veel onduidelijkheden en ook veel sjagerijn. De antwoorden in deze Q&A zijn te kort, te defensief en verhullen en bagitaliseren een uiteindelijk uit de hand gelopen situatie. De toon maakt de muziek. De toon van dit antwoord is oorverdovend. Het doet geen recht aan wat de feiten waren en zijn. B&W probeer nog eens met een adequaat antwoord te komen en laten we wat proberen te leren van deze minimaal ongelukkige ontwikkeling.
Alle klachten zijn genoegzaam bekend. De oorzaak van het verhullende niet oplossende zit hem ook hier in de ” gevestigde” politiek.
Politiek om het pluche.De baantjes verdelers, de elitairen;vvd cda d66 pvda groenlinks. Ik laat bewust SP hier buiten; hoe dom deze mensen ook zijn omtrent issues, ze doen tenminste gewoon waarvoor ze staan.Evenals lokale groepen, hoe klungelig ook, ze staan er niet om zichzelf of om de boel op te lichten.
Update:
De burgemeester en haar wethouders bezoeken vandaag de Rijpelberg
Vandaag bezoekt B&W (inclusief wijkwethouder Nathalie van der Zanden) de Rijpelberg en kun je hen om 16.30 uur in wijkhuis de Brem treffen. Wil jij als wijkbewoner hen laten weten wat jij van je wijk vindt? Wat jij fijn vindt, wat extra aandacht verdient? Waar je tegenaan loopt? Of wat de gemeente in jouw ogen kan doen? Dan kan natuurlijk al typend op de weblog, maar vandaag kun je hen dat in het wijkhuis ook persoonlijk vertellen tijdens hun jaarlijkse wijkbezoek.
Als bewoner van deze wijk, zou ik in ieder geval willen vragen dat de dames en heren in ieder geval hun ogen open houden. De wijk is langzaam maar zeker steeds meer aan het verpauperen.
Aan groenonderhoud wordt relatief weinig gedaan. Onkruid groeit overal tot grote hoogtes. Dat zie ik in Brandevoort niet. Zou mooi zijn als die middelen wat evenrediger verdeeld worden.
Verder is de wijk op veel plekken nog een lappendeken door alle gaten die gegraven zijn om al die lekkages aan dat vervloekte stadsverwarmingssysteem op te lappen met het zoveelste noodverbandje.
Ook zou het mooi zijn als er op een of andere manier een halt toegeroepen kan worden aan de Poolse invasie in Rijpelberg. Als je er één hebt, krijg je er vanzelf meer. Ze kruipen massaal bij elkaar in huis en zetten de straten vol met hun auto(‘s)(wrakken).
Misschien van toepassing op de hele stad: kan er niet iets gedaan worden aan alle tokkies die zo nodig radio’s en tv-toestellen in de tuin moeten slepen zodat iedereen naar hun takkenherrie moet luisteren?
#Dan
Goede suggesties.
Ik heb naar de filmpjes gekeken op Ditisonzewijk.nl. Ik zie daar de burgemeester met haar hofhouding en nog wat ander volk dat er kennelijk bijhoort. Zij hebben veel plezier samen, maar of ze nou een idee hebben wat er in de wijk speelt. Ik geloof het niet. Het “witte wijkje” (is toch wel Rijpelberg?) werd door die mevrouw van Dennerode goed in het zonnetje gezet, dat snap ik wel. Die bordjes van 30 km mogen ze ook wel in alle hofjes in de Rijpelberg plaatsen. De tennisclub was vol in beeld. Mooie reclame.
De gewone Rijpelberger heeft wel wat anders aan zijn hoofd. Stoepen en straten die omhoog komen, onkruid dat overal groeit, hofjes en straatjes die verloederen.
Misschien kan die man van wijkbeheer hier eens wat meer aandacht aan schenken en bewoners aanspreken dat ze hun rotzooi eens opruimen. Hij is er toch niet alleen voor Woonpartners. Er staat toch ook het logo van de gemeente op zijn jas. Mensen die een eigen woning hebben, betalen toch ook mee via de gemeentelijke belastingen.
De gewone Rijpelberger heb ik niet gezien. De mensen ven de gemeente ook niet, denk ik. Zulke tripjes voor de burgemeester en haar aanhang leveren geen zuiver beeld van de wijk. Mooie buitenkant, want in de hofjes zie je ze niet. Daar wonen de gewone mensen. Ouderen, mensen met beperkingen en met hulpmiddelen, die belemmerd worden door alle achterstallig onderhoud in hun buurt. Dat ze daar maar eens komen kijken en er dan iets aan doen.
@Claartje op woensdag 12 juli 2017 om 10:19:
Een filmpje van het wijkbezoek van B&W gisteren in de Rijpelberg konden we niet vinden. Om toch een sfeerbeeld te schetsen hieronder tweets met foto’s die 5 van de 6 wethouders maakten:
https://twitter.com/josvanbree/status/884771858377256960
Ik, coordinator van Repaircafe Rijpelberg, vind het best wel jammer dat B&W tijdens haar bezoek aan de wijk Rijpelberg geen aandacht heeft geschonken aan ons succesvolle repaircafe. Ongeveer 100 bezoekers per maand met hele diverse achtergronden en heel veel nut en gezelligheid. Verder veel aandacht voor inkomen, armoede, milieu en duurzaamheid. We hadden graag onze ervaringen gedeeld met B&W.
Zag nu een filmpje van DIOW van het bezoek aan de Rijpelberg. Bezoek aan een 65-jarig huwelijkspaar, een tennisbaan en vooral veel kijken naar de konten van twee paarden vanuit een huifkar. Heeft niets met het dagelijks leven in deze mooie wijk te maken. Inderdaad: best wel jammer!!!
Hoogtepunt van de dag: milieuwethouder Smeulders durft gote paarden te aaien. Maar is nog nooit in ons repaircafe geweest. Ook eens durven te doen Paul. Je bent al heel lang van harte welkom maar we zien je nooit.
@johan op donderdag 13 juli 2017 om 01:55:
Als ik me goed herinner werd jullie Repaircafé destijds toch geopend door een wethouder. Dan komt een ander van het college niet zo maar meer langs, is volgens mij de (ongeschreven?) regel.
Het klopt inderdaad dat bijna 3 jaar geleden ons repaircafe is geopend door wethouder van der Zanden. Maar dit is al weer bijna 3 jaar geleden en in die tijd is er veel gebeurd. Verhuizingen, groei, nieuwe vrijwilligers…
In september bestaan we 3 jaar, in november zijn we voor de 100ste keer open en hebben dan ruim 2000 klanten mogen bedienen. Enige aandacht van B&W was toch wel op zijn plaats geweest?