"Zo zijn onze manieren!"
Op 17 januari heeft de eerste workshop plaatsgevonden “Hoe zijn jouw manieren”. In de 4 weken daarna is een levendige discussie ontstaan over jouw identiteit en multiculturaliteit in Helmond onder leiding van een aantal wetenschappers. Er werden vragen gesteld als; zijn er verschillen, gelden de waarden en normen van toen ook voor deze tijd en wat zegt taal over Helmonders.
In de laatste workshop kijken we terug op wat de uitkomst is van de workshops. Tegelijkertijd wordt er gekeken wat jij kan doen. Wat is jouw aandeel in de identiteit van de Helmonder? Voel jij je een burger van Helmond?
Guno Jones zal deze workshop begeleiden. Hij is verbonden als onderzoeker aan de faculteit geesteswetenschappen, leerstoelgroepen Cultuurgeschiedenis van Europa en Nederlandse geschiedenis.
‘Hoe zijn jouw manieren?’ deel 6: Burgerschap en identiteit.
Zaterdag 28 februari, 16:00 tot 18:30 uur in Filmhuis Helmond, Frans Joseph van Thielpark 6.
Meer informatie op www.stichtingsem.nl en bij de inleiding van de 7 workshops.
Contact: [email protected]
1 reactie:
Ik vond het weer een zeer boeiende bijeenkomst. Eigenlijk is de tijd tekort om er eens flinke boom over op te zetten. Er wordt altijd van het eigenlijk onderwerp afgedwaald door sommige mensen, de ene viel het SWH aan over hun monopoly positie en de ander de familie die de wijkhuizen beheren in Helmond-Noord met de klacht dat ze de baas zijn en alles in eigen hand houden.
Iemand zei b.v ook, waarom is er in Brandevoort geen jongeren huis, hij vond eigenlijk dat het niet nodig was omdat het een nieuwe wijk was met allemaal nette mensen, maar hij miste het er toch omdat er helemaal niets te doen is voor de jeugd.
Er werd veel heen en weer gepraat over, wat doen jongeren werkers nou eigenlijk, welke rol spelen ze precies. Sommige vonden dat ze er alleen voor probleem jongeren zijn, de meesten vonden dat ze er voor alle jongeren zijn.
Op een gegeven moment kwamen er nog 5 jongeren binnen gelopen er kwam ook een politie agent binnen lopen, ik was helemaal verbaasd en vond het ook wel een toegevoegde waarde dat de politie ook interesse toonde.
Maar wat was nou het geval, bleek later, de jongeren waren vanaf de binnenstad gevolgd door deze politieman en de jongeren vertelden dat dit geregeld gebeurde. Als dit ook zo is vind ik dit wel een manier van stalken. Het was in ieder geval wel flauw dat de politieman op een gegeven moment weer wegging, als hij nou een grote jongen was geweest had hij nog even uitgelegd waarom hij er was en waarom hij halverwege weer verdween.
Dus al met al was het een zeer boeiende zaterdag namiddag.
Tot 28 februari allemaal voor een gezellig, hoop ik, afsluiting van deze bijeenkomsten.